Veysel KARAYILAN


Dostlarıma; Başarılı Bir Doktor Hikayesi

Dostlarıma; Başarılı Bir Doktor Hikayesi


Burun estetiği günümüzde en çok yapılan estetik ameliyatların başında geliyor.Kendini burun estetiği alanında kanıtlamış ve Gaziantep’in en çok burun estetiği yapan doktorlarından Opr. Dr. Ramazan Sargın burun estetiği hakkında şunları söyledi.

 

İnsanlar artık kendilerine daha çok bakıyor ve özen gösteriyorlar. Yüz ve yüzdeki en göze çarpan unsurlardan olan burun doğal olarak üzerinde en çok çalıştığımız alan haline geliyor.

Burun estetiği ameliyatı genel anestezi altında yani hasta tamamen uyutularak yapılıyor. Dolayısı ile hasta hiç bir şey hissetmiyor.Hem burun şeklini düzeltiyoruz hem nefes problemi yapan tıkanıklıkları gideriyoruz. Ameliyat burnun durumuna göre 2-4 saat arasında sürüyor.

Burun estetiği açık veya kapalı teknikle yapılabilir. Aslında ikisinde de burun içindeki kesiler aynıdır. Açık teknikte sadece burun alt ucunda görünmeyen yerde ciltte küçük bir kesi daha vardır. Dolayısı ile açık teknik kapalı teknik arasındaki fark bir safra kesesi ameliyatının açık veya kapalı yapılması arasındaki fark kadar anlaşılabilir veya belirgin değildir.

Yıllardır burun estetiği ile uğraştığım için hastalar bana “benim burnuma ameliyat önerir misiniz?” sorusunu çok sorar. Ama eğer bir kişi burnunu beğeniyorsa kesinlikle ameliyat önermem. Sırf arkadaşları söyledi diye sırf eşi istedi diye ameliyat olmak yanlış olur. Burnunu beğenmeyen kişinin beğenmediği noktaları gerçekten sorunlu ise ve düzeltilebilir bir problemse ameliyat öneririm.

Burun estetiği yemek yapmaya benzer. Herkes yapabilir yapmaya çalışabilir. Ama herkesin yaptığı yemek yenmez veya aynı güzellikte değildir. Burun estetiği yapan doktorun öncelikle burun estetiğine ilgi duyması o alanda yoğunlaşması gerekir. Bununla birlikte tecrübeli olması, becerikli olması, sabırlı olması, estetik bakışının-anlayışının güçlü olması gerekir. Sırf kulak burun boğaz uzmanı veya estetik cerrahi uzmanı olması kişinin güzel burun yapabileceği anlamına gelmez

Burun estetiği sonrası ağrı çok olur mu?

Burun estetiği sonrası benim hastalarımın ancak 5’i ağrıdan şikayet eder. Onlarda öncesinde ağrıya dayanıksız olduğunu ifade eden hastalardır hep.

Morluk ve şişlik neredeyse yok denecek kadar az olmaktadır. Çoğu zaman izin veren hastalarımın ertesi sabah resimlerini sosyal medyada paylaşıyorum. Beni takip edenler bunu görebilirler.Yılların tecrübesi ile geliştirdiğimiz teknikler ve uygulamalar sayesinde bugün bu noktaya gelmiş bulunuyoruz.

Öncelikle sadece kendileri istedikleri için ameliyat olsunlar. Kimse için değil.

Mükemmeli değil daha iyisini arzu ederek ameliyat kararı almalılar. Çünkü kıkırdak, kemik ve etten oluşan bir yapıya tamamen el yordamı ve tecrübelerimize göre şekil veriyoruz. Malzememiz oyun hamuru değil.

Simetri takıntısı ile ameliyat olmasınlar. Asimetri insan yüzü ve vücudunun normalidir. Bu yüzden burun estetiği ameliyatından sonra da her iki burun kemiği her iki burun kanadı, her iki burun deliği mutlak kesin simetrik olmaz.Daha simetrik veya çok simetrik olabilir ama burun estetiği ameliyatlarında önemli olan yüzün bütününe olan uyumdur.

Birde sosyal medyadaki kandırmacalara dikkat etmelerini ve onlara kanıp beklentilerini yüksek tutmamalarını tavsiye ederim. Çünkü sosyal medyada sadece en güzel sonuçlar ve en güzel açıları resimlenerek paylaşılıyor böylece hastalar çok yanıltılıyor. Fotoshoplu düzeltilmiş resimler veya başka doktorların resimlerini kullananlar bile duyuyoruz.

Doktorlarını seçerken sonuçlarını gördükleri tanıyıp görüşüp güvendikleri doktora ameliyat olsunlar. Gerçekten burun estetiği alanında tecrübeli mi araştırsınlar.

Falan tekniği kullanıyor filan cihazla ameliyat yapıyor diye doktor seçmesinler. Ameliyatı yapan doktordur ne cihaz nede teknik ameliyat yapamaz. Öyle olsa herkes her burnu aynı şekilde aynı güzellikte yapardı.

Doktorunuzu iyi tanıyın en az 2 defa ameliyat öncesi hazırlık görüşmesi yapın. Sonuçlarını inceleyin. Güvendiğiniz inandığınız kişiye ameliyat olun.

Burun estetiği sonrası ilk üç gün soğuk uygulama yapılması, bir hafta kadar yatarken başın 2-3 yastıkla yükseltilmesi , burun üstüne yatılmaması çok önemlidir. 1 ay kadar güneşe çıkılmaması gerekirse şapka takılması, gözlük kullanılmaması gerekir. Diğer bazı kurallar hastaya göre değişir ve bunu hekim hastasına belirtir.