Yavuz Yörükoğlu hocamızı kaybettik

Yavuz Yörükoğlu hocamızı kaybettik

1955 yılında Ankara’da doğan ve Türkiye'nin değerli hekimlerinden biri olan Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun vefatı, tıp camiasında ve sevenleri arasında büyük bir üzüntüyle karşılandı

 

Türkiye'yi derinden sarsan son dakika haberi Yavuz Yörükoğlu'ndan geldi. Türkiye'de yetişen ve tıp alanında verdiği katkılarla ülkedeki birçok bilim projesine ışık tutan Yavuz Yörükoğlu hayatını kaybetti. Yörükoğlu'nun vefat haberi ise "Sayın hocamız Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.'' sözleri ile duyuruldu.

YAVUZ YÖRÜKOĞLU KİMDİR?

Yaşanan bu üzücü gelişmeden sonra Yörükoğlu'nun bu haberi Türkiye'deki vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konu oldu. 

Konuyla ilgili detayları merak eden vatandaşlar, Yavuz Yörükoğlu kimdir? Yavuz Yörükoğlu neden öldü? sorularına cevap aramaya başladı. Peki Yavuz Yörükoğlu kimdir, nereli ve neden öldü? İşte ünlü doktor hakkında bilinmeyen detaylar...

Yavuz Yörükoğlu 1955 yılında başkent Ankara'da dünyaya geldi. Yörükoğlu'nun babası da kendisi gibi tanınmış ünlü profesör doktorlardan  Atalay Yörükoğlu'dur.

Eğitim hayatına yurt dışında Amerika'da başlayan Yörükoğlu, ortaokul ve lise çağına geldiğine memleketine dönmüş ve TED Ankara Koleji'ne geçiş yapmıştır.

Liseden üniversiteye geçiş yaptığı sırada babasının da tavsiyesi üzerine tıp alanına yönelen Yörükoğlu, İstanbul Tıp Fakültesi'nde eğitimi almıştır. 

Daha sonra Hacettepe Tıp Fakültesi'nde uzmanlığını gerçekleştiren Yörükoğlu Göğüs ve Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalını uzman olarak başarıyla tamamlamıştır.

YAVUZ YÖRÜKOĞLU NEREDE ÇALIŞTI?

Uzmanlığını bitiren Yörükoğlu daha sonra, İngiltere’de 1 yıl süreyle Cambridge Üniversitesi, Papworth Hastanesi'nde ve 2 yıl süreyle Londra St. Thomas’ Hastanesi'nde çalışmıştır.

Burada güzel deneyimler ve tecrübeler kazanan Yörükoğlu 3 yılın ardından yeniden Türkiye'ye dönerek  SSK Ankara Eğitim Hastanesi'nde Şef muavini olarak göreve başladı.

Yörükoğlu burada daha sonra Başhekimliğe kadar yükselmiştir.

Yörükoğlu kariyerinin son noktasına ise 2006 yılında Ankara Ufuk Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalına geçerek gerçekleştirmiş ve burada öğretim üyesi unvanıyla çalışmıştır.

YAVUZ YÖRÜKOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Gerçekleştirdiği Bypass Ameliyatları, Kalp Kapak Ameliyatları, Lazer tedavi yöntemleriyle Türkiye'deki tamamlayıcı tıp sektörünün önde gelen isimlerinden birisi olan Yavuz Yörükoğlu'nun neden öldüğü büyük merak konusu oldu.

Konuyla ilgili birçok haber kaynağı ve sitede Yörükoğlu hakkında başsağlığı mesajı yayınlanırken, neden öldüğü hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Yörükoğlu'nun ölüm nedeni detaylı incelemeler sonrasında ilerleyen saatlerde belli olacak.



Anahtar Kelimeler: Yavuz Yörükoğlu hocamızı kaybettik