Vergide Adalet İstiyoruz. Vergi Toplanırken Adalet İstiyoruz. Vergilerimiz Harcanırken Adalet İstiyoruz
4 aydır vergide adalet isteğiyle Sağlık Bakanına, Maliye Bakanına sesleniyoruz. Sağlık Bakanı yurttaşlarımızın ne kadar çok hastalanıp ne kadar çok şehir hastanelerine gittiğinden bahsediyor. Onaylı onaysız randevu peşinde koşuyor. Halkımız gibi Sağlık Bakanı da randevu derdine düşmüş durumda. Maliye Bakanı vergilerin yüzde seksenini ödediğimiz yetmezmiş gibi halen yeni vergiler peşinde vergiyi tabana yayacağız diyor. Bakan özel hastanelerin kıskacından bunalıp kaçmış hekimlerden peşin vergi almaya çalışırken ülkenin tüm gelirinin aktığı şirketlerden %15 vergi almayı hedef diye söylüyor. Bu ülkede kazanılan her bir liranın yarısını kazanandan vergilerin %15i bile alınmıyor. İsrafın kaynağı bizmişiz gibi yine hekimler hedef gösteriliyor. Vergide adalet istiyoruz. Çok kazanandan az vergi alınmasın, vergi toplanırken adalet istiyoruz. Vergilerimiz çocuklarımızın sağlığı, eğitimi, güvenli binalarda yanşaması için harcansın, ilaç katkı paylarını ödemekte bile zorlanan emeklilerimiz için harcansın. Devasa şirketlerin borçlarını ertelemek için, paradan para kazananlara daha çok ödeme yapmak için harcanmasın istiyoruz. Vergilerimiz harcanırken adalet istiyoruz.
Yoksulluk sınırı 61 bin lira yoksuldan alınan vergi yüzde 35
Türkiye’nin dört bir yanında aylardır vergide adalet talebimizi dile getiriyoruz. Yoksulluk sınırı altında bir gelirle çalışan milyonlarca emekçi gibi biz de geçinmekte zorlanıyoruz ama nasıl oluyor da bu ülkenin en yüksek vergisini biz veriyoruz anlayamıyor, bunu kabul edemiyoruz.
TUİK rakamlarına göre bile her ay rekor kıran enflasyonun altında kalırken, bir de üzerine her ay yeni vergi dilimine giriyor, her ay daha da yoksullaşıyoruz. Sadece bu ay, sadece aile hekimlerinden kestiğiniz vergiler ile tüm deprem bölgesindeki aile sağlığı merkezleri baştan inşa edilebilirdi. Siz bu vergileri şehir hastanelerine aktarmayı tercih ediyorsunuz. Yetmezmiş gibi deprem bölgesinde çalışan aile hekimlerinin yoksulluk sınırı altına düşürdüğünüz gelirinden yüzde 35lere varan vergi kesiyorsunuz. Vergilerimizi harcarken adalet istiyoruz.
Bu Ülkenin Emeğiyle Çalışan Yurttaşları, Kadınları, Çocukları, Emeklikleri, Emekçileri İçin Soruyoruz. Vergide Adalet Var Mı?
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten yanıt bekliyoruz ve on dördüncü haftada sorularımızı yineliyoruz:
Halkın sağlık hakkı, sağlık çalışanlarının hakları ve vergi adaleti için yürüttüğümüz mücadelemiz talebimiz karşılık bulana dek sürecek. Vergide ve gelirde adalet mücadelesine tüm çalışanları, giderek yoksullaşan halkımızı bir kez daha davet ediyoruz.
Saygılarımızla
Gaziantep-Kilis Tabip Odasi
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi