Türk Sağlık-Sen Gaziantep'te yeni dönem başlıyor
Sağlık çalışanlarının önemli sendikal örgütlerinden biri olan Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen’de 14 Şubat 2026 tarihinde gerçekleştirilen 8. Olağan Genel Kurulun ardından önemli görev değişiklikleri yaşandı.
Genel kurulda alınan karar doğrultusunda uzun yıllardır sendikal çalışmalarda aktif rol üstlenen Mehmet Akmaz, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Sendika teşkilatı içinde farklı kademelerde görev alarak deneyim kazanan Akmaz’ın, yeni görevinde sağlık çalışanlarının hakları, çalışma şartları ve özlük hakları konusunda önemli çalışmalar yürütmesi bekleniyor.
Gaziantep Şubesi’nde Görev Değişimi
Genel kurul sonrası Gaziantep teşkilatında da yeni bir yapılanmaya gidildi. 2002 yılından bu yana sendika bünyesinde aktif görev alan ve teşkilatın çeşitli kademelerinde sorumluluk üstlenen İnce Cumali Demir, Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı olarak seçildi.
Uzun yıllara dayanan sendikal tecrübesiyle bilinen Demir’in, Gaziantep’te görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sendikal faaliyetlerin güçlendirilmesi adına yoğun bir çalışma yürüteceği ifade edildi.
“Sendikal Mücadelemiz Güçlenerek Sürecek”
Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, yeni dönemde sendikal faaliyetlerin daha güçlü şekilde devam edeceği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Genel merkezimizin 8. Olağan Genel Kurulu sonrasında teşkilatımızda yeni bir dönem başlamıştır. Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Sayın Mehmet Akmaz’a başarılar diliyoruz. Yıllardır teşkilatımızın içinde büyük emek veren Sayın İnce Cumali Demir’in Gaziantep Şube Başkanı olarak göreve gelmesiyle birlikte sendikal çalışmalarımız artarak devam edecektir.”
Sağlık Çalışanlarının Sorunları Gündemde Olacak
Yeni yönetimin öncelikleri arasında sağlık çalışanlarının özlük hakları, ekonomik koşulları, çalışma saatleri ve sağlık kurumlarında yaşanan sorunların çözümü yer alıyor. Gaziantep’te görev yapan sağlık personelinin taleplerinin ilgili kurumlara iletilmesi ve çözüm üretilmesi için sendikal faaliyetlerin daha aktif şekilde yürütülmesi planlanıyor.
Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi’nin önümüzdeki süreçte saha çalışmalarına ağırlık vermesi, sağlık kurumlarında çalışan personelle daha sık bir araya gelmesi ve sorunları doğrudan yerinde tespit ederek gündeme taşıması bekleniyor.
-
1
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DEN DOĞUM SÜRECİNE EBE EŞLİĞİ MODELİ!
-
2
26 yaşındaki hemşire pencereden düştü
-
3
Uluşan Profesör oldu
-
4
İl Sağlık Müdür Yardımcısının eşi işe gitmeden bir yıl maaş aldı iddiası
-
5
Medikal firmalar iflasın eşiğinde!
-
6
Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Ilgın Türkçüoğlu istifa etti
-
7
Silifke Devlet Hastanesi’nde Acil Tıp Teknisyenleri Günü Kutlandı
-
8
MAHKEME, İŞİTME CİHAZI FARKININ ÖDENMESİNE HÜKMETTİ
-
9
KAMUOYUNDA FİKSATÖR ÇETESİ OLARAK BİLİNEN ORTOPEDİ DOKTORLARI HAKKINDA YENİ GELİŞME!
-
10
Biyopside 36 Yaşındaki Eczane teknisyeni Hayatını Kaybetti

