Tedirgin Olma, Aşı Ol!

Tedirgin Olma, Aşı Ol!

1 Temmuz’da başlayan Normalleşme Süreci ile birlikte ülke genelinde vakalar ve ölüm oranları tırmanıyor. Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla vatandaşlara yönelik aşı çağrısında bulundu.

1 Temmuz’da başlayan Normalleşme Süreci ile birlikte ülke genelinde vakalar ve ölüm oranları tırmanıyor. Ülke genelinde vaka oranları günlük 25 bin olurken, ölüm oranları da 100’ün üzerine çıktı. Vaka artışlarında ise vatandaşların kurallara uymaması ve aşı tereddüdünün etkili olduğu düşünülürken, Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla vatandaşlara yönelik aşı çağrısında bulundu.

 

Koronavirüs Salgınında, bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Kent ve ülke genelinde vaka ve ölüm sayıları her geçen gün artarken, halen insanların aşı olmama konusundaki tedirginliği sürüyor. Aşı olmayan vatandaşların hastalık yönünden daha riskli olduğu, salgında ortaya çıkan yeni varsaysonların ise hastalığın daha da tehikeli olmasına neden oluyor.

 

NORMALLEŞME İLE VAKALAR ARTTI

 

1 Temmuz tarihinde başlayan Normalleşme Süreci ile birlikte kısıtlamaların da kaldırılmasının etkisi ile Koronavirüs Salgında vaka ve ölüm oranları her geçen gün artıyor. Günlük vaka oranlarının 25 bine yükseldiği ve ölüm oranın ise 120’lere ulaştığı ülke genelide salgına karşı aşı çalışmalarının yeniden hız kazanması bekleniyor.

 

AŞILAMA YETERLİ DÜZEYDE DEĞİL

 

Sonbahar ayları öncesi ülke nüfusunun yüzde 70’inin aşılanması ile ilgili süreç, aşı yetersizliği nedeniyle sektyeye uğradı. Haftalardır yaşanan aşı sevkiyatı krizi nedeniyle randevusuz aşı noktaları birer birer ortadan kalkarken, randevulu hastaların aşılarında da sıkıntılar yaşandı. Yeni aşı sevkiyatı ile birlikte 13 milyon doz aşı ülkeye geldi.

 

HASTALIKTAN KORUYOR

 

Salgının yeni varyant etkileri ile birlikte özellikle aşı olmayan vatandaşlarda seyri sonrası, vatandaşlara yönelik aşı çağrıları da arttı. Bakanlık verilerine göre, Koronavirüs aşısı yaptıran kişilerin, yaptırmayan kişilere oranla hastalığı daha hızlı şekilde atlattığı, aşı sayesinde kazanılan bağışıklık ile hastalığın olumsuz etkilerinin azaldığı bildirildi.

 

AŞI TEREDDÜDÜ SÜRÜYOR

 

Yetkililerin tüm çağrılarına rağmen toplumda halen aşı yaptırmayan, aşı konusunda tedirginlik yaşayan insanların varlığı, Koronavirüs aşısının vatandaşlara yeterli şekilde anlatılmadığının göstergesi olarak yorumlandı.

 

HASTALIKTA KORUNURSUNUZ...

 

Tabip Odası yönetiminden yapılan açıklamada, “Aşılanma ile, yoğun bakımda yatış, solunum cihazına bağlanma ve ölümle sonuçlanabilecek ağır hastalıktan yüksek olasılık ile korunursunuz.  Ayakta geçirilebilecek, hasta olduğunuzun farkında olmayacağınız durumdan da önemli ölçüde korunmuş olursunuz. Tedirgin olma, aşı ol” denildi.(F.Çengel/ gazeteekspres)



Anahtar Kelimeler: Tedirgin Olma Aşı Ol!