Tarih: 28.04.2021 10:10

Tarla:''Aşılara ulaşamıyoruz ve aşılar gelmeyince de insanlar aşı olamıyor''

Facebook Twitter Linked-in

Kapanma döneminde aşılamanın ve test sayısının arttırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Tarla, “Kapanma, geç alınmış bir karardır. Nisan ayının ilk günlerinde 21 gün tam kapanma olması ve aşılamanın çok hızlı yapılması gerektiğini belirtiyorduk. Ancak söylediklerimiz hiçbiri yapılmadı. Şu anda aşılara ulaşamıyoruz ve aşılar gelmeyince de insanlar aşı olamıyor. Nüfusun yüzde 10’nuna ulaşamadığımız bir noktadayız. Onun için toplumsal bağışıklıktan söz etmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

 

Tam kapanmanın sosyal devlet anlayışı ile yapılması gerek

 

Uygulanacak kapanmanın tam kapanma olmadığını, tam kapanmanın sosyal devlet anlayışı ile yapılması gerektiğinin altını çizen Tarla, “Dezavantajlı gruplar, günlük ekmeğini kazananlar ve iş yeri kapandığı zaman geçim kaygıları olan insanlar ile ilgili bir açıklama yapılmadı. İnsanlar çalışmak ve evlerine ekmek götürmek zorundalar.  Dolayısıyla bu insanların maddi giderlerini karşılamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Tarla, “Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışıp da aşılanmayan insanlar var. Kentimizde filyasyon ekibinde şoför olan Yusuf kılıç koronadan hayatını kaybetti. Onun taşeron firmada çalıştığından aşı olmadığı  Bakanlık daha önce bunlarla ilgili yazılar yazdı ama bir kısmı halen ne yazık ki aşılama programına giremedi. O nedenle bunun bir an önce çözülmesi lazım” değerlendirmesini yaptı.

 

Kapanmanın sağlıkçıları az da olsa tatmin ettiğine dikkat çeken Tarla, “Bu kapanma azda olsa tatmin etti ama tam tatmin ettiğini söyleyemeyiz. Tam kapanmayla birlikte aşılama, test sayılarının artırılması gibi bir takım çalışmalarda yapılmalı ki belli bir yol kat edelim, yeniden başa dönmeyelim. Yani aşılamaya hız verilmesinin yanı sıra test sayılarının da arttırılması elzemdir. O nedenle herkesi test yapmaya teşvik edilmeli” açıklamasını yaptı.

 

Sağlıkta Şiddet Yasasında ki cezaların caydırıcı olmalı

 

Sağlıkta şiddet konusuna değinen Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Ayşegül Ateş Tarla, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Şiddetsiz bir çalışma ortamı istiyoruz. Yaptığımız işten kaynaklı şiddete uğramak, ölmek istemiyoruz. Mevcut sistemdeki aksaklıklardan hekim ve sağlık çalışanlarının sorumlu tutulması kabul edilmez. Sağlıkta Şiddet Yasasında caydırıcı cezaların olmasını ve gereğinin yapılmasını istiyoruz.” (Hüseyin Karataş/gaziantepsabah)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —