Suriyeliler, Gaziantepli esnafı kaçırarak işkence yaptı

Gaziantep’te bir esnaf Suriyeli grup tarafından şehir dışına kaçırıldı. Başına silah dayayarak tehdit ettikleri elektrikçiye yaptıkları işkenceyi de videoya aldılar.

ASAYİŞ 14.10.2024 17:10:00 0
Suriyeliler, Gaziantepli esnafı kaçırarak işkence yaptı

 

Sözcü’nün haberine göre Gaziantep’te Elektrikçilik yapan Ercan Öztürk (40) aralarında husumet bulunan Mehmet ve Fahri D. tarafından iki ayda üç kez tehdit edildi. Polise giderek bu kişilerle ilgili şikayette bulunan Öztürk hem silahla hem de sözle tehdit edildi.

Elektrikçilik yapan Ercan Öztürk, Suriyeli bir grup tarafından şehir dışına kaçırıldı. Başına silah dayayarak tehdit ettikleri elektrikçiye yaptıkları işkenceyi de videoya aldılar.

Öztürk, “Kendi halimde elektrik işi yapan bir esnafım. Şikayetçi olduğum kişiler Suriyeli bir grubu peşime taktılar. Elektrik arızası var diye çağırdılar ve beni kaçırdılar. İndiğimde arkamda duran kafama vurdu ve küfür etmeye başladı. Beni dövmeye başladılar. Aynı anda da yaptıkları işkenceyi videoya aldılar” dedi.

PANİK YAPIP KAÇTILAR
Tarladaki su motorunun bozulduğu bahanesiyle kendisini kaçıranların, bulundukları yere bir araç geldiğini görünce panik yapıp kaçtıklarını anlatan Öztürk, “Hastaneye gittim, darp raporu aldım. Beni kaçıran Suriyeli 5 kişi daha sonra bana ulaştı.‘Biz bir kaç gün sonra karşıya (Suriye) geçeceğiz. Videoyu biz gittikten sonra kullan’ dediler. Ben de onlar gittikten sonra ilgili yerlere suç duyurusunda bulundum” diye konuştu.

Şikayet dilekçesinde yaşadığı korkunç anları anlatan Ercan Öztürk, “Telefonu Nevzat’a verdiler ‘Sana son uyarım, benim hakkımdaki suç duyurunu çek’ dedi. Korktuğum için ‘tamam’ dedim. Çocuğa telefonla videosunu çekip Mehmet abi Fahri abiye atın diye talimat verdi” dedi.

Öztürk, Suriyelilerin telefonunu, 850 TL parasını ve hırdavat takımını aldıklarını söyledi.

 

 

Gaziantep Valiliği'nden Suriyelilerin esnaf kaçırdığı iddialarına açıklama

Valiliğin X hesabından yapılan açıklamada, bazı basın organlarında E.Ö'nün yabancı uyruklu şahıslar tarafından kaçırıldığına dair ifadelerin yer aldığı, "Suriyeliler Antep'te esnafı kaçırarak işkence yaptı" başlıklı haberlerin yapıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, E.Ö'nün 10 Eylül 2024'te jandarma karakoluna giderek darbedildiğini ve yağmalandığını ifade ederek şikayetçi olduğunun aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kendisini darbettirerek yağmalattığını iddia ettiği F.D. ve M.D. isimli şahısların ise daha öncesinde 27 Mart 2024 günü emniyet müdürlüğümüze başvuruda bulunduğu, kendilerine şantaj yaptığı ve para istediğini iddia ettikleri E.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundukları anlaşılmıştır. Meydana gelen olayda şahısların başvuruları doğrultusunda jandarma komutanlığımız ve emniyet müdürlüğümüz tarafından yabancı uyruklu herhangi bir şahıs tespit edilmemiş, E.Ö. isimli, habere konu şahsın da bu yönde bir beyanı olmamıştır. Söz konusu haberde yayımlanan görüntülere de ulaşılmış, görüntülerde yer alan şahısların yabancı uyruklu olduklarına dair herhangi bir kanıta rastlanmamıştır. Olayla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir."