SİİRT’TE SAHTE DİŞ HEKİMİ SKANDALI! MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ!

SİİRT’TE SAHTE DİŞ HEKİMİ SKANDALI! MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ!

SİAHED Başkanı Dr. Özgür AYDIN gazetecilere şok açıklamalarda bulundu:

 

Siirt’te özel bir diş polikliniği’nde kendisini hastalara diş hekimi gibi tanıtıp onlara diş çekimi, dolgu hatta implant ve emax gibi uzmanlık gerektiren işlemler yaptığı iddia edilen sahte diş hekimi İlyas K. ve klinik mesul müdürü Süleyman C. isimli şahıslar Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı tahkikat sonucunda savcılık kararıyla Siirt 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sevk edildiler! 

İlyas K. Siirt’te Diş Hekimi Olarak Tanınıyor!

İddialara göre İlyas K. isimli şahıs, klinik sahibi mesul müdürü Süleyman C. nin bilgisi dahilinde Siirt’te hastalarla alay edercesine kendisini “implantoloji uzmanı” gibi olmayan ünvanlar kullanarak diş hekimi olarak tanıtıp yüzlerce hastaya diş çekimi, dolgu, emax ve implant gibi işlemler yaptı. Gamze Y. isimli hastaya da dişlerin kesildiği emax gibi ciddi bir işlemi yaptığı iddia edilen İlyas K. Mağdur Gamze Y’nin şikayeti sonrası deşifre oldu! Çok ciddi ağrıları ve sızıları olan Gamze Y. daha sonra yaptığı araştırmada İlyas K’nın diş hekimi olmadığını büyük bir şaşkınlıkla öğrendi. 

SİAHED Başkanı Dr. Özgür AYDIN’dan Şok Açıklamalar! Sağlık Müdürlüğü Ne Yapıyor?

Dosyaya müdahil olduğunu öğrendiğimiz SİAHED Başkanı Dr. Özgür AYDIN gazetecilere şok açıklamalarda bulundu: “Kliniğin gayri resmi ortaklarından birinin Siirt İl Sağlık Müdürlüğü’nde 15 yıl şube müdürlüğü yaptığını ve şu anki idarecilerle olan dostluğundan ötürü de kliniğin işlediği birçok suçun Sağlık Müdürlüğündeki bazı idareciler tarafından örtbas edildiğini öğrendim. ‘Sağlık müdürü benim arkadaşım, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı benim arkadaşım’ diyormuş. Sağlık Müdürüne açık bir çağrıda bulunuyorum. Bu kliniğin işlediği suçların haddi hesabı yok. Hala sahte diş hekimleri ve kaçak diş hekimleri bu klinikte çalışmaya devam ediyor. Hastaların sağlığı hiçe sayılıyor. Dosyaların takipçisi olmaya devam edeceğim. Aynı zamanda sahte diş hekimi İlyas K. isimli şahsın babasının da diş hekimi olmamasına rağmen hastalara işlemler yaptığı duyumlarını aldım. Bunun hakkında da gerekli araştırmaları yapıyorum. Kaçak diş hekimlerine ve sahte diş hekimlerine nasıl müsade ediliyor? Eşimin dosyasında Sağlık Müdürlüğünün nasıl taraflı davrandığını ve birçok suçu örtbas etmeye çalıştığını ama Sağlık Bakanlığımızın buna müsade etmediğini iyi biliyoruz. Siirt’e bir müfettişin gelmesi şart oldu. Bu klinik hala neden korunuyor? Neden birçok suç görmezden geliniyor? Tarafımıza ulaşan çok vahim iddialar da var ama teyid etmediğimizden şu an açıklayamam. Zamanı gelince tüm Türkiye bu sektörde dönen pislikleri öğrenecek”

İlyas K. 3 ile 5 yıl Arasında Hapisle Yargılanacak!

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesine göre İlyas K. Siirt 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3 ila 5 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanacak. Gazetecilerin yaptığı araştırmalara göre daha önce mahkemece verilen HAGB cezası olan mesul müdür Süleyman C. de İlyas K. nın yaptığı işlemlerden menfaat temin ettiği iddiasıyla yargılanacak.