Şehirler Arası Otobüslerde O Yasak Kaldırıldı
Koronavirüs salgını (COVİD-19) nedeniyle şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı.
Şehirler arası otobüslerde yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı Buna göre otobüsler artık ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edecekler.
Normalleşme sürecinin ardından belirlenen bölgelerde, şehirler arası otobüslerde yüzde 50 koltuk sınırlamasının kaldırıldı. Bu gelişme, iç turizmde canlanmanın önünü açtı.
Salgının başladığı ilk günlerden itibaren toplu ulaşım araçlarında sosyal yaklaşma mesafesi kapsamında 50 kapasite ile çalışma zorunluluğu getirilmişti.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, “ Son olarak İçişleri Bakanlığının 8 Mart 2021 tarihinde yayınladığı genelgeyle 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu kapsamındaki taşımacılık faaliyetlerinde kapasite kısıtlaması kaldırılmıştır. Yolcular otobüsler HES kodu kontrolü yapılarak alınıyor. Otobüsler her seferinde dezenfekte ediliyor. Otobüslerde yolcular için dezenfektan ve maske bulunduruluyor. Yolcuların maske kullanımı zorunluluğu denetleniyor. Personelin her seferde ateş ölçümü yapılıyor. Ayrıca sağlık bakanlığı tarafında hazırlanan Salgın Yönetimi Çalışma Rehberi’nde tüm tedbirler uygulanıyor.” dedi.
-
1
14 Mart Tıp Bayramı’nda Anlamlı Ziyaret
-
2
14 Mart Tıp Bayramı Törenle Kutlandı
-
3
GAÜN Hastanesi’nde Sağlıkta Şiddete Dikkat Çekildi
-
4
Ödüller takdim edildi
-
5
SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE 14 MART TIP BAYRAMI PROGRAMI DÜZENLENDİ
-
6
14 MART, NEDEN SADECE TÜRKİYE’DE TIP BAYRAMI OLARAK KUTLANIR?
-
7
Hocaların hocası Prof. Dr. Ali Zahit Bolamanı kaybettik
-
8
Gaziantepli Kadın Yazarlar İmza Gününde Buluştu
-
9
“HER ADIMDA DAHA RAHAT BİR NEFES” PANELİ GAÜN’DE DÜZENLENDİ
-
10
Nurdağında diyaliz ünitesi

