Tarih: 30.12.2023 11:02

Şehir hastaneleri bu ülkenin sırtına yüktür.

Facebook Twitter Linked-in


1-şehir hastaneleri, arsası devlet tarafından temin edilen YAP-KİRALA-İŞLET-DEVRET sistemiyle yapılmakta olup, devlete maliyetleri çok yüksek olan hastanelerdir.
2-şehir hastaneleri, genel olarak şehir dışlarına yapılmakta olup, ulaşılması zor olan hastanelerdir.
3-şehir hastaneleri, yönetilmesi güç, devasa yapılar olduğu için vatandaş hastane içerisinde kaybolmakta ve çok zaman harcamaktadır.
4-şehir hastanelerinin yerine devlet hastaneleri sistemi geliştirilerek, eski devlet hastaneleri yenilenmeli, ihtiyaç olan bölgelere yeni devlet hastaneleri yapılmalı, kalp, ortopedi, doğum, çocuk vb. Branş hastanelerine de yoğunlaşılmalıdır.
5-şehir hastanesi açılan illerde genel olarak hastalar şehir hastanelerine yönlendirilerek hastane işletmesine verilen taahhütler doldurulmaya çalışılmaktadır. Aynı şekilde 112 ambulanslarımızın aldığı hastalarda yakınındaki hastaneye değil, şehir hastanelerine taşınmaktadır.
6-şehir hastanelerinin hastaya verdiği hizmet maliyeti, devlet hastanelerinden çok daha yüksek olup, bütçeye ağır yükler getirmektedir.
7-yetkililerin şehir hastanesinde şu kadar poliklinik, bu kadar ameliyat yaptık açıklamaları da, diğer devlet hastanelerinin kısmen de olsa atıl duruma düştüğünü göstermektedir.
 

Yönetilmesi zor devasa şehir hastaneleri yapmaktaki hedefiniz nedir? 
Şehir hastanelerinde verilen tüm hizmetler zaten devlet ve üniversite hastanelerinde verilmekteydi. Vatandaşın evinin dibindeki hastaneyi kapatıp yada içini boşaltıp, vatandaşı kilometrelerce uzağa göndermenin mantığı nedir? 
 

Devlet hastanelerimizin suyu mu çıktı?
Depreme dayanıksız olan yüzlerce devlet hastanesi için kılını kıpırdatmayanların tüm ilgi alanı şehir hastaneleri. Neden?
Türkiye şehir hastaneleri sisteminden bir an önce vazgeçmelidir. 
Önemli olan, ameliyat poliklinik sayıları açıklamak değil, vatandaşın sağlığını koruyabilmek vatandaşı hasta etmemektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —