Her ne kadar bu atasözü için mecaz anlamda TDK sözlüğünde "insanlar kötü yanlarını kolay kolay belli etmezler, haklarında yargıda bulunmakta acele edilmemelidir` anlamında kullanılan bir söz"dür dense de, sağlığa bakan yönüyle farklı bir mana içerir.
Vücuda alınan gıdaların etkileri, biyolojik yarıömürleri saatlerle ifade edilir. Ancak bu besinin sahip olduğu enerji frekansı homeopatik olarak 40 gün süreyle devam eder. Bir gıdanın tam anlamıyla bedeni terk etmesi 40 gün sürer.
Bu nedenledir ki, bir yemek türünü üstüste 2 gün, ya da kısa aralıklarla tercih etmeyiz. Yeme alışkanlıklarımızı içgüdülerimiz belirli aralılarla bir gıdayı tüketmek şeklinde yönlendirir bizi.
Buna bağlı olarak faydalı olduğunu düşündüğümüz bir gıda, meyve, sebze, bitki çayı vs. tüm yiyecek ve içeceklerimizi sürekli değil de aralıklı tüketmek daha doğru bir yaklaşım olur.
Sağlıklı olmak kaderiniz olsun.
Bir şey canın çektiğinde zararlı da olsa, toksin, kimyasal içeriyor olsa da kendini engellemeye çalışma!
Abartıya müsaade etmeden bir miktar da olsa tadına bak.
Bu şekilde;
-O gıdaya karşı duygusal yükleme yapıp kıymeti düşük bir gıdayı bilinçaltında kıymetli hale getirmek önlenir.
-Daha az tüketilen zararlı besinin zararları beden için azaltılmış olur.
-Vücudumuzu koruyan bağışıklık sistemimiz zararlı gıda, kimyasal, toksin özellikli gıdalarla karşılaşırsa onları tanır ve zararlarına karşı koruma önlemleri hususunda tecrübe edinir.
-Toksinli gıdadan az bir almakla, vücudun detoks (zehirlerden arınma) sistemi harekete geçer ve daha çok detoks, beden temizliği yapar.
-Toksinsiz-Zehirsiz yaşam hassasiyetinin zamanla dayanılmaz eziyet haline gelmesinin önüne geçilmiş olur.
Yediğiniz şifanız olsun.
Dr. Recep TANRIÖVER