Tarih: 03.08.2024 08:38

Sağlık Yönetiminde Alan Dışı ilanlar Devam Ediyor !

Facebook Twitter Linked-in

 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğünün 29.07.2024 tarihli ve 32616 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Öğretim Üyesi İlanında, Sağlık Yönetimi Bölümü Doçent kadrosu için, “Doçentliğini Muhasebe alanında almış olup sağlık işletmelerinde maliyet yönetimi, medikal muhasebe ve denetim konularında çalışmalar yapmış olmak” şartı yer almaktadır. 
İlgili şartlara göre, Sağlık Yönetimi Bölümünde açılan akademik kadroya; Sağlık Yönetimi alanında lisans, yüksek lisans ve doktora yapmış mezun ve meslektaşlarımızın başvurması mümkün değildir. YÖK Akademik üzerinde yapılan bir tarama sonucunda 100’ün üzerinde doçent, YÖKTEZ üzerinde yapılan tarama sonucunda ise son beş yılda 300’ün üzerinde doktorasını tamamlamış meslektaşımızın bulunduğu görülmektedir. Bu meslektaşlarımız arasında, ilgili alanda çalışmaları bulunan ve ders verme yetkinliğine sahip, yeterli sayıda Sağlık Yöneticisi bulunmaktadır. Ayrıca Sağlık Yönetimi dışındaki disiplinler ile ilgi derslerin Üniversite içi görevlendirmeler ile karşılanması, sıkça başvurulan bir yöntemdir. 
İlanda belirtilen şartların gerekliliğinin olmadığı anlaşılmaktadır. Sağlık Yönetimi Bölümlerinde farklı disiplinlerden öğretim üyelerinin bulunması öğrencilerin, mesleki bilgi, beceri ve anlayışlarının gelişmesinde sorunlar yaratmaktadır. Ayrıca alanda akademik kariyer planlayan meslektaşlarımızda umutsuzluk yaratarak, Sağlık Yönetimi mesleğine zarar vermektedir. 
Yukarıda bahsi geçen kadro ilanının iptal edilmesini ve yeni yayınlanacak ilanın, Sağlık Yönetimi alanında lisans ve lisansüstü mezunu olan ve bu alanda nitelikli akademik çalışmalar yürüten herkesin başvurabileceği şekilde yeniden düzenlenmesini talep ederiz. 
EGE SAĞLIK YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —