İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) kronik hastalığa sahip öğrencilerin hayatlarının kolaylaştırılması amacıyla başlattığı ‘Sağlık Elçileri Eğitim Programı’nda ödüller 25 Mayıs’ta sahiplerini bulacak. Programa başvuran lise öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan ekipler, kendi projelerini tasarlamalarının ardından projeleri jüriye sundular.
Kronik hastalığı olan öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefleyen, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İstinye Üniversitesi (İSÜ) iş birliğiyle yürütülen “Sağlık Elçileri Eğitim Programı” projesinde başarılı sunumlar gerçekleştiren ekiplere ödülleri 25 Mayıs'ta İSÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından desteklenen İstanbul Sağlık Elçileri Projesi, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı gençlik ideallerini desteklemek ve akran dayanışmasını güçlendirmek amacıyla İSÜ ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla gerçekleştiriliyor. Üç lise öğrencisi ve bir danışman öğretmenden oluşan dört kişilik takımlar projeye başvurarak katılım sağladı. Ardından ekipler, projelerini geliştirmek için başvuruların tamamlanmasının ardından kendi seçtikleri alanlardan birini belirlediler. Bu yıl, deprem farkındalığı geliştirmek amacıyla özel bir tema daha eklenerek, 'Dijital Oyun Tasarımı' ve 'Sosyal Kampanya' başlıkları altında projeler geliştirildi. İSÜ akademisyenleri tarafından verilen eğitimlerin ardından ekipler, seçtikleri alanda projelerini geliştirerek proje yarışmasına başvuru sağladılar. İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İSÜ yönetim kadrosunun katılımıyla 25 Mayıs'ta İSÜ Kongre Merkezi'nde tüm ekiplerin projelerinin sergileneceği etkinliğin ardından dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edilecek.
İstanbul Sağlık Elçileri Projesi nedir?
İstanbul Sağlık Elçileri Projesi, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) hayata geçirdiği, kronik hastalığı olan öğrencilerin yaşamlarına destek olmayı hedefleyen anlamlı bir projedir. Proje, öğrencilerin bir araya gelerek sağlıklı bir toplum oluşturmak için güçlerini birleştirmesi ve gençler arasında akran dayanışmasının sağlanması amacını taşımaktadır. Projeye katılan gençlerin, kendi yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra topluma fayda sağlamak için önemli bir rol üstlenmeleri hedeflenmektedir.
İstinye Üniversitesi hakkında:
İstinye Üniversitesi, "Liv Hospital", "Medical Park" ve "VM Medical Park" olmak üzere üç ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan ve sağlık sektöründe 25 yılı aşan bilgi, birikim ve yatırımları olan MLP CARE Grubu'nun desteğiyle 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kuruldu. Odak noktasında yapay zekâ ve dijitalleşmenin yer aldığı üniversite, güçlü akademik kadrosuyla, eğitim ve araştırma performansıyla ve her alandaki AR-GE çalışmalarıyla çağımızın bilgisinin üretilmesine katkıda bulunuyor. Öğrencilerini bilimin gücüne güvenen, eleştirel düşünebilen, insani ve etik değerlere sahip bireyler olarak yetiştiren İstinye Üniversitesi, sadece teorik bilgiyi odağına almıyor öğrencilerini bilgilerini pratikte de kullanabilecekleri uygulama alanlarına yönlendiriyor. Bünyesinde dokuz fakülte ve iki meslek yüksekokulu yanında lisansüstü eğitim enstitüsü bulunduran üniversite; edebiyattan sanata, sağlıktan mühendisliğe kadar birçok farklı alanda yetkin bireyler yetiştiriyor. Üniversite eğitim, araştırma, yenilik ve teknoloji geliştirmede mükemmeliyeti hedefleyerek dünyanın öncü üniversitelerinden biri olmayı amaçlıyor. İstinye Üniversite’nin ana hedeflerinden bir tanesi ise yerel ve evrensel sorunlara çözümler geliştirerek toplumun gelişimine katkıda bulunmak.