'Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa etti' iddiası

Halk Tv'de İsmail Saymaz'ın görüştüğü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği haberi yayınlandı. Hızla yayılan haber bir süre sonra silinip yeniden yayınlandı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddia edildi. Halk TV'de, gazeteci İsmail Saymaz'ın görüşmesine dayanarak duyurulan haber yayından kaldırıldı ancak daha sonra revize edilerek yeniden verildi.

İddiaya göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü ve görevinden affını istedi.

Gece saat 02:40 itibarıyla Resmi Gazete'de iddiaya dair bir karar yer almazken, Fahrettin Koca' da bir açıklama yapmadı.

Halk TV'de Saymaz'ın Koca'yla görüşmesi üzerinden sunulan istifa haberi kısa sürede yayıldı ancak daha sonra kaldırıldı. Kulisleri hareketlendiren haber bir süre sonra "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifasını sundu" başlığıyla yeniden yayına alındı.

 

Haberde yer alan bilgiler ise şöyle:

"Sağlık Bakanı, bu geceki Resmi Gazete ile değişebilir.
AK Parti'nin Kızılcahamam'daki kampında Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, özel hastanede vefat eden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söylemişti. Koca da "O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz" demişti.

Araya giren Erdoğan, "Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olandan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın" demişti.

Bazı milletvekilleri de sağlık sisteminde ciddi sorunlar olduğunu söyledi.

Bu tartışma Bakan Koca'da kırgınlık yarattı.

AK Parti ile ilişkileri eskisi gibi olmadı.

İddiaya göre...

Koca, bugün Erdoğan'ı arayarak affını istedi.

Erdoğan da talebi kabul etti.

Bir diğer senaryoya göre ise Erdoğan, Koca'dan affını istedi.
Koca'nın istifası bu geceki Resmi Gazete'de yayınlanabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sert bir şekilde eleştirmişti. Koca’ya dönerek, “Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız” demişti.

İstifa iddialarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordum.
"Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" dedim.

Koca, şunları söyledi:

“Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda.”

“Bugün cumhurbaşkanıyla görüşmüşsünüz” şeklindeki sorum üzerine Koca, “Biz her zaman görüşüyoruz” diye yanıt verdi."(Kaynak)