Sergide, sanatseverlerin duygu ve düşüncelerin zaman içinde nasıl evrildiğini keşfedeceğini ifade eden Gülümay Çiraz, “İçsel dünyamın derinliklerini sanatseverler ile paylaşacak, birlikte bir sanat yolculuğuna çıkacağız” dedi.
Deneyimlerin sanatını zenginleştiren ve farklı perspektiflerle tanışmasına olanak tanıyan unutulmaz anılara dönüştüğünü anlatan Çiraz, şunları kaydetti:
“Sanatın türevli olması beklenmektedir. Duygularımızın ve düşüncelerimizin yoğunluğu olduğu gibi gördüğümüz nesnelerin gerçek yansımasını ortadan kaldırır. Aynı düşünce farklı biçimlerde de anlatılır. Duygu ve düşüncelerin zamansal farklılıkları zemin üzerinde bir denge yaratmamıza yardımcı olur.
Başlangıçta gördüğümüzü daha sonraki çalışmalarda duygu ve düşünce yoğunluğu ile yorumladığımız zaman ilk izdüşümünden çok daha farklı bakış açısı sergilediğini görebiliriz. Oluşum sürecindeki duygu, düşünce ve zaman kavramları bütüne ulaşmamızı sağlar. İçsel dünyamızdaki duygu derinliği anlatmak istediklerimizi bizden bağımsız değerlere dönüştürür ve bütünselleştirir.”
Doğup büyüdüğü Gaziantep’te sergi açmanın kendisi için çok anlamlı ve özel olduğunu dile getiren Çiraz, “Gaziantepli sanatseverler ile sanatın büyülü dünyasında buluşacağım için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.
Gülümay Çiraz’ın 27 eserinin yer alacağı “Ayıntab Bastası” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 2 Şubat 2024 Cuma günü saat 17.30’da açılacak.
GÜLÜMAY ÇİRAZ
Gülümay Çiraz, 1969 yılında Gaziantep’te doğdu. Gazi İlköğretim Okulu, Gaziantep Kız Meslek Lisesi ve Gazi Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Fakültesi Grafik Bölümü'nden mezun oldu. Gaziyurt Matbaa ve Ambalaj’da grafiker olarak çalıştı.
Türkiye'nin değişik illerinde görsel sanatlar öğretmenliği yaparak, sanatın sihirli dünyasını paylaşan sanatçı, 2010 yılından beri Çankaya Halk Eğitim Merkezi'nde karakalem resim, suluboya, yağlıboya ve akrilik boya resim eğitimleri veriyor.
“Sanat benim için sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğundan Ankara’daki atölyemde çalışmalarıma devam ediyorum” diyen sanatçı, sanatın; duygu ve düşünceleri ifade etmenin aracı ve kendisi için ifade özgürlüğü anlamına geldiğini söylüyor.
Yunanistan, Bulgaristan, Mısır, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi, Çağdaş Sanatlar Müzesi Resim Çalıştayı gibi yurt içi ve yurt dışında birçok sergiye katılan sanatçının, birçok kurum ve kuruluş koleksiyonunda eserleri bulunuyor.