Tarih: 11.09.2019 13:18

Prof.Dr.Yaşar Çokkeser Muayenehane Açtı.

Facebook Twitter Linked-in

Kulak Burun Boğaz, Burun ve yüz estetiği ile ilgili hastalarını kabul etmeye başlayan Prof.Dr.Yaşar Çokkeser Kliniğimizde hastalarımıza randevu sistemi ile çalışmaktayız. Artık zaman çok önemli, tabi zamanında muayene ile birlikte zaman ayırarak hastalığı derinlemesine tesbit ederek her hastamıza özel programlarla, tedavilerle çok başarılı sonuçlar almaktayız. Kulak-Burun-Boğaz,Burun ve Yüz kliniğimizde PRP, Dolgu, Lipoliz, Botoks, Mezoterapi, Endopeel, Somon DNA, Gençlik Aşısı, Örümcek Ağı, Fransız Askısı vb.tedavileri de hastalarımızın tedavileriyle birlikte düzenlemekteyiz “ dedi.

 

Prof. Dr. Yaşar ÇOKKESER kimdir?

1965 K.Maraş doğumlu İstanbul Tıp Fakültesi 1989 mezunu, 1994 KBB uzmanı 1999 KBB doçenti olduktan sonra 2005-2007 yılları İstanbul Ümraniye Eğitim Araştırma KBB şefi olarak çalıştı. Daha sonra özel sektörde Primer ve NCR hastanesinde görev yaptıktan sonra şimdi kendi kliniğinde hizmet vermektedir. 1993-1994 yıllarında İtalyada Prof Mario Sanna, Prof Antonio Mazzoni ile kulak ve kafa tabanı cerrshisi, 1996 da USC Los Angeles House Ear Institute kulak, ve Prof Dale Rice ile Endoskopik Sinüs cerrahisi, 1998 de Charles Cummings ile Johns Hopkins te facial plastic ve University of  Pensylvania at Philadelphia da Prof David Kennedy ile Endoskopik Sinüs cerrahisi ile ilgili çalışmalarda bulundu.

 

Burnumuzun Fonksiyonel Ve Estetik Bozukluklarının Düzeltilmesi

 

Burnumuz, en önemli hayati fonksiyonlarımızdan solunumun başlangıç noktasıdır. Bu özelliği nedeniyle solunan havanın akciğerin hassas ortamına uygun hale getirilmesini temin eder. Bu fonksiyonlarından birkaçı solunan havayı:

 

A) Temizlemek

B) Nemlendirmek

C) Isıtmak

D) Sesimize müzikalite katmaktır. (Burnu tıkalı insan genizden monoton konuşur.)

 

Solunan havayı işleme fonksiyonunun dışında, bir de burnumuzun ürettiği NO gazı vasıtasıyla akciğerlerimizin çalışmasını da refleks olarak kontrol eder. Bu nedenle her ne kadar burnumuzun bu fonksiyonel özellikleriyle önemi anlaşılmasa da uzun vadeli yaşam sürecinde yaşam konforu ve kalitemizi dolayısıyla kalp damar sağlığımızı etkiler. Bu etki, özellikle uyku esnasında daha belirgin tıkanan burundan geçemeyen havanın, akciğerlerimiz tarafından verimli olarak kullanılamamasından kaynaklanır. Bu uyku kalitemizi düşürür, iyi dinlenemeyen ve oksijenlenemeyen vücudumuz ertesi güne yorgun, zihinsel ve fiziksel olarak ideal potansiyel performansına ulaşamayarak uyanır. Bu nedenle burnumuzun iyi fonksiyonu, vücudumuzun çalışmasındaki konfor ve sağlığına katkısı tahmin ettiğimizin çok üstündedir.

 

Ayrıca burnumuz yüzümüzün orta hattında çıkıntılı yapısıyla travmaya açık ve bütün yaşamımız boyunca büyümeye devam etmesi nedeniyle şekil bozukluklarına da açıktır. Burnumuzun fonksiyonuyla birlikte estetiğinin de düzeltilmesi kişilerin yaşam konforunun ve kalitesinin artması yanında estetiğinin düzeltilmesi ise kişinin psikolojik olarak kendi özgüveninde yükselmeye ve iletişiminde pozitif etkilere sahip olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir.

 

Bu vesileyle herkese sağlıkla nefes alan burunlar temenni ediyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —