Prof. Dr. Osman Şadi Yenen vefat etti

Prof. Dr. Osman Şadi Yenen vefat etti

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Osman Şadi Yenen hayatını kaybetti.

 

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Derneği Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisi Emekli Şefi, Derneğimizin 6. ve 7. Dönem (1997-2001) Başkanı, 4. ve 5. Dönem (1993-1997) Genel Sekreteri, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ve 18. Dönem (2009-2023) Onur Kurulu üyesi, KLİMİK Bülteni’nin Kurucu Editörü Prof. Dr. Osman Şadi YENEN’in aramızdan ayrıldığını duyurmanın derin üzüntüsü içindeyiz.

Engin bilgisi, deneyimi, çalışkanlığı ve entellektüel birikimiyle Derneğimize, camiamıza ve topluma yapmış olduğu hizmet ve katkılar her türlü takdirin ötesindedir.

Cenazesi 10 Haziran 2024 Pazartesi günü Marmaris Armutalan Camisi‘nde kılınacak ikindi namazının ardından askeri törenle kaldırılarak Marmaris Armutalan Mezarlığı‘nda toprağa verilecektir.

Kederli eşine, çalışma arkadaşlarına, öğrencilerine, sevenlerine ve çok seçkin bir mensubunu yitiren camiamıza başsağlığı diliyor, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz."



Anahtar Kelimeler: . . Osman Yenen vefat