Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu’nu kaybettik.

Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu’nu kaybettik.

Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde evinde geçirdiği ani rahatsızlık sonucu yaşamını kaybetti.

 

Çok Değerli Meslek Büyüğümüz Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu’nu Kaybettik

 

1984-1989 yılları arasında Türk Eczacıları Birliği  21-22-23-24. Dönem Merkez Heyeti Genel Sekreteri ve 2019-2021 yılları arasında Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmış olan çok kıymetli hocamız Prof.Dr. Nurettin Abacıoğlu’nu kaybetmiş olmaktan dolayı derin üzüntü içindeyiz.

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 1976 yılında mezun olan Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilimdalı’nda mesleki kariyerine başladı. 1984 yılında, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilimdalı’nda görev yapmaya başladı. Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanlığı (2002-2016), Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Meslek Bilimleri Bölüm Başkanlığı (2011-2016) görevlerinde bulunan hocamız, Meslekte 40. Yılını doldurduğu 2016 yılında emekliliği sonrasında, Yakındoğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Meslek Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 2018 yılında Girne Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevine atandı.

Meslek hayatı boyunca ulusal ve uluslararası alanda çok yönlü çalışmalarıyla eczacılık mesleğine büyük katkıları olan Prof.Dr. Nurettin Abacıoğlu, 2013 yılı Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Hizmet Ödülü ve 2020 yılı Türk Eczacıları Birliği Onur Ödülü Sahibidir.

Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu Hocamızın cenaze töreni ile ilgili bilgiler ayrıca paylaşılacaktır.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, tüm sevenlerine ve eczacılık camiasına, başsağlığı ve sabır dileriz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Gazi Üniversitesi eczalik fakültesi dekanı Prof Dr İlkay Erdoğan ile birlikte

Öğrencisi olmaktan her zaman gurur duyduğum, hem eczacılık bilimine hem de meslek örgütümüze saymakla bitiremeyeceğimiz katkılar sunan Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi ve Türk Eczacıları Birliği Geçmiş Dönem Genel Sekreteri Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu'nun vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Eczacılık camiası yeri doldurulamayacak bir değerini kaybetti. Kıymetli hocamıza Allah'tan rahmet, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

*****

Nurettin Abacıoğlu hocamız; Eczacılık bilimine, Eczacı Örgütü ne ve Eczacılık fakültesi öğrencilerine değer katan
Bilim insanı idi! 
Allah rahmet etsin.
Anısı önünde saygıyla eğiliyorum.
Ecz. Atilla Erbudak

 

 

Gazi Üniversitesi Eczacılar



Anahtar Kelimeler: . . Nurettin Abacıoğlu’ kaybettik.