Acıbadem Hastaneleri'nde görevli olan Prof. Dr. Fatih Çiftçi, dün akşam yaşadığı kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.
Prof.. Dr. Fatih Çiftçi, genel cerrah olarak uzun yıllardır Acıbadem Hastaneleri'nde görev yapmaktaydı. Kendisi, mesleğine olan tutkusu ve uzmanlığıyla tanınan bir isimdi. Hasta memnuniyeti ve sağlık hizmetlerinin kalitesine verdiği önemle biliniyordu.
Prof. Dr. Fatih Çiftçi, Hakkin rahmetine kavuştu
DoktorlarSitesi.NET
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nden mezun olan 303 öğrenci diploma heyecanı yaşadı. Dönem birincisi iki çiçeği burnunda doktor yaptıkları konuşmada OMÜ yönetimine, "Hekimlikten uzaklaştırıldık; hasta bakıcı, sekreter ve hemşire olduk" siteminde bulundu.
Türkçe dönem birincisi Aleyna Doğu: "Görevimiz olmayan işleri yapmak zorunda kaldık"
Eğitimin son yıllarında doktorluk yerine OMÜ tarafından görevleri dışında çalıştırıldıklarını ileri süren OMÜ Tıp Fakültesi Türkçe dönem birincisi Aleyna Doğu, "Bu yılın amacı bilgilerimizi kullanmak, hasta takibi ve tedavisini yapabilmektir. Biz bu şekilde bu yılın geçeceğini zannederken çoğu zaman kendimizi doktor olarak hissedemedik, beklediğimiz saygıyı göremedik. Birçok yerde ne yazık ki görevimiz olmayan, bizlere katkı sağlamayan işleri yapmak zorunda kaldık. Aslında hepimizin isteği 1 yıl boyunca personel eksikliğini gidermek değil, sahaya daha deneyimli bir hekim olarak çıkabilmekti" dedi.
İngilizce dönem birincisi Vatansever: "Hasta bakıcılık, sekreterlik ve hemşirelik yaptırıldık"
İntörnlük boyunca doktorluktan uzaklaştırıldıklarını vurgulayan OMÜ Tıp Fakültesi İngilizce dönem birincisi Hadis Vatansever, "Eğitim hayatımızda özellikle son senemiz olan intörnlük zamanında karşılaştığımız bazı zorluklardan bahsedeyim. İntörnlük dönemi; asistan hekimlerden, hocalardan kriz anlarını yönetmeyi, hasta takip etmeyi öğrendiği, hekimliğe ilk adım attığı dönemdir. OMÜ'nün intörnleri olarak biz; çoğu zaman hemşire, bazen personel bazen hasta bakıcı, bazense sekreter olduk ama asla hekim olmadık, hekim gibi hissettirilmedik. 100'lerce EKG çektik, binlerce kan aldık, 100'lerce sonda taktık, bazen sırf sedye çekmek için ameliyathaneye çağrıldık, koridorda hastaları çağırmakla görevlendirildik, elimizde tartıyla oda oda gezip hasta tarttık. Hiç uyumadan saat başı kan şekeri baktık. Sonuç olarak burada intörnlük döneminde hekimliğe yaklaşmaktan çok hekimlikten uzaklaştırıldık" diye konuştu.