Dedi Şeytan Ceketini Alıp Giderken
Her hikâye yeni bir anlam ve biçim arayışı ve Dedi Şeytan Ceketini Alıp Giderken bu serüvenin içerisinde. Uzun yıllardır çeşitli dergilerde rastladığımız Binnur Özyurt’un öykülerde yaptığı en derin ve başlıca soruşturma bilinçaltına yönelik. Özyurt bilinçaltının, bireyi suç, günah ve kötülükten aklamakta nasıl ustaca çıkabildiğini kaleme alıyor. Böylelikle hızlanan bu öyküler, yakın tarihi ve günümüzü, toplumsal cinsiyet, inancın saptırılması, taşra-kent yaşamını dillendirirken ironinin nimetlerinden de faydalanmış. İnsana özgü zaafları, korkuları ve bunların toplum tarafından nasıl olağan fikirlere dönüştürüldüğünü, hatta bu fikirlerin nasıl ödüllendirildiğini okuyacaksınız. Bir yanda yaşam ve ölüm döngüsünde ölümsüz hüzün, bu hüznün sakıncalı dilekleri çağırması. Diğer yanda ölümcül gerçekçilik, üst kurmaca. Araf’tan birileri kurmacayı biraz kurcalıyor. Bakalım düzen bozulacak mı?
(Tanıtım Bülteninden)
PROF. DR. AYŞE BİNNUR ÖZYURT KİMDİR?
1967 yılında Ankara’da doğdu, Gaziantep Anadolu Lisesi’ndeki yedi yıllık eğitim süreci bana hem yeniliklere açık bir dünya görüşü, hem de nitelikli bir dost ortamı kazandırdı. Ekip olabilen, olanakları zorlayan, deyim yerindeyse ‘Sinekten yağ çıkaran’ neşeli çocuklardık. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa Tıp Fakültesi), alanında örnek oluşturmuş saygıdeğer hocalarımızın katkılarıyla otuz yıl sonra bile işlevselliğini yitirmemiş bir tıp nosyonu ve hekimlik bilinci sağladı. Tıbbi Biyokimya alanında uzmanlık eğitimini ve profesorlük unvanını üniversitemizde aldım. Akademik kariyerimi yine GAÜN’de sürdürerek 2009 yılında profesörlük kadrosuna atandım.
Öyküleri Uykudan önce pandemiden sonra ve Kayıp, Ejderhaların not defteri adlı kollektif öykü kitapları , Öykü Gazetesi , Pathos edebiyat sanat ve felsefe dergisi , Edebiyatist , Yazı-yorum , Sinada Edebiyat , Daima edebiyat , Litera edebiyat , Yük edebiyat , İshak edebiyat , Parşömen sanal fanzin , Kırmızı kalem edebiyat , Lento dergi , Aspirin dergide yayınlanmıştır.