Özel sağlık kuruluşlarına da destek verilmeli

Özel sağlık kuruluşlarına da destek verilmeli

Özel Tam-med Hastanesi Genel Müdürü ve Hukukçu Hekimler Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Cengiz Bayram, özel sağlık kuruluşlarının cirosunda ciddi düşüşler yaşandığını, bu nedenle kriz dönemi kadar devletin destek vermesi gerektiğin

Özel Tam-med Hastanesi Genel Müdürü ve Hukukçu Hekimler Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Cengiz Bayram, özel sağlık kuruluşlarının cirosunda ciddi düşüşler yaşandığını, bu nedenle kriz dönemi kadar devletin destek vermesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Korona virüsün ülkemizde görülmesinin ardından hükümetin aldığı kararlar ile devlette çalışan sağlık çalışanlarının maaşlarında iyileştirmeler olacağı belirtilmişti. Hükümetin bu zor süreçte özel sağlık kuruluşlarına maddi destek olmasını isteyen Av. Dr. Cengiz Bayram şunları söyledi:

‘’Şu anda, devlet hastanelerde çalışan sağlık çalışanlarına ciddi destek verildi ve bu konu gündemde. Buradan sosyal güvenlik kurumuna çağrıda bulunmak gerekiyor. Yani bu dönem de, özel sağlık kuruluşlarına, ciddi bir katkıda bulunulması gerekiyor. Çünkü, cirolarımızda yüzde 30-40 gibi ciddi bir azalma var. En azından bu kriz dönemi geçene kadar özel sağlık kuruluşlarına, ekstradan 500 bin ile bir milyon lira tutarında bir destek verilmelidir. Bu konu da yetkililerden destek bekliyoruz.’’ dedi.