Orzaks İlaç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde #İlhamAlGüçVer Projesiyle Farkındalık Yarattı

Orzaks İlaç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde #İlhamAlGüçVer Projesiyle Farkındalık Yarattı

Orzaks İlaç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün de kadınlar arasında sinerji ve farkındalık oluşturma amacıyla gerçekleştirdiği #İlhamAlGüçVer projesini hayata geçirdi.

 

Alyors Grup bünyesinde 20 yıldır faaliyet gösteren OTC sektörünün lider firması Orzaks İlaç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün de kadınlar arasında sinerji ve farkındalık oluşturma amacıyla gerçekleştirdiği #İlhamAlGüçVer projesini hayata geçirdi.

Alyors Grup bünyesinde 20 yıldır faaliyet gösteren OTC sektörünün lider firması Orzaks İlaç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, kadınlar arasında sinerji ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği #İlhamAlGüçVer temalı etkinliklerle kutladı. Etkinlik kapsamında sektörede yön veren kadınlarla, mesleklerinde kadın olmanın zorluklarını, kendi gelişimlerinde ilham aldıkları kadınları ve kadınlara güç verecek mesajlarını paylaştı. Video röportajlar, Alyors Grup Pazarlama Direktörü Müge Turan, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Başkanı Eczacı Şule Dilek Yağcı, Eczacı, Optisyen, Estetisyen Neylan Zırhlıoğlu, Fotoğrafçı Betül Çetin, Tamamlayıcı Tıp Hekimi ve Kadın Doğum Uzmanı Doç. Dr. Pınar Yalçın Bahat, Uzman Diyetisyen Ecem Serim, Orzaks İlaç Bölge Müdürü Hülya Kısaoğlu ile gerçekleştirildi.

 

Alyors Grup Pazarlama Direktörü Müge Turan: Mücadelesi olan her kadın ilham veriyor

Orzaks İlaç’ın cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadın liderlerin ortaya çıkmasını desteklemek konusunda önemli bir kültüre sahip olduğunu söyleyen Alyors Grup Pazarlama Direktörü Müge Turan, “Bu yaklaşım ekibimizdeki kadınların iş yaşamında güçlenmesine ve liderlik rollerinde daha fazla yer almasına olanak sağlıyor. Bu da iş birliği ve dayanışma kültürümüzü güçlendiriyor. Dolayısıyla kadın olmanın getirdiği avantajları kurumumuzun destekleyici ve kapsayıcı ortamıyla birleştirerek daha da güçlü bir hale geliyoruz.” dedi. Mücadelesi olan her kadının kendisine ilham kaynağı olabildiğini söyleyen Müge Turan, kadınlara yönelik şu mesajları verdi: “Her zaman hedeflerimizi belirlemeli ve kendimize inanmalıyız, öğrenmeye ve gelişmeye açık olmalıyız. Diğer kadınlara, insanlara, doğaya, hayvanlara karşı duyarlı olmalıyız ve belki de en önemlisi kendimize zaman ayırmalı ve iyi bakmalıyız.”

 

“Kadın sadece bir eş veya anne olarak görülmesin”

İş hayatında kadın olmanın sadece ülkemizde değil tüm dünyada genel bir sorun olduğunu belirten Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Başkanı Eczacı Şule Dilek Yağcı, “Kadın sadece bir eş veya anne olarak görülmesin. Dilerim ki kadınlar ne istediğini bilen, hayallerini gerçekleştirebilecek eğitim, bilgiyle donanmış ve içinde o güce sahip olan bireyler olabilsin. Kadın isterse yapar.” dedi.

Kadın olmanın her yerde çok zor olduğuna değinen Eczacı Neylan Zırhlıoğlu, bu zorlukları aşmanın tek yolunun kadın dayanışması olduğunu vurgularken Dünya Kadınlar gününde tüm kadınlara cesaret, güç ve kararlılık dileğini paylaştı. Doç. Dr. Pınar Yalçın Bahat ise “Zorlukların yanında bir kadın olmanın keyfini, kadın olmanın incelikleriyle yarattığım güzellikleri de her alanda görebiliyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Orzaks İlaç Bölge Müdürü Hülya Kısaoğlu ; ‘’Saha da özellikle de bizim sektörümüzde, erkek egemenliği uzun süredir var olan bir gerçektir. Saha şartlarının değişkenliğine her zaman erkek bölge müdürü konumlandırması yapılmaktadır. Ama Orzaks bu konuda ilklerden birini yerine getirdi. Orzaks İlaç’ın ilk, sahanın sayılı kadın bölge müdürlerinden olmaktan gurur duyuyorum.’’ dedi. Profesyonel fotoğraçı Betül Çetin, “Kadınlar olarak yan yana durdukça ve durabildikçe çok güçlüyüz ve daha zenginiz” derken, Ecem Serin ise “Hepimiz güçlü, cesur ve değerliğiz. İçimizdeki potansiyeli keşfetmek, hayallerimizi gerçekleştirmek için birbirimize destek olalım. Biz kadınlar her şeyi başarabiliriz.” şeklinde konuştu.

 

Kadınlara yönelik farkındalık eğitimleri sürecek

Orzaks İlaç hayata geçirdiği #İlhamAlGüçVer projesiyle kadınların bir gün değil her gün bilinçlenmesi ve farkındalıklarının artması da amaçlanıyor. Proje kapsamında ‘Kadın Sağlığında Farkındalık Yaratan Eğitimler’ başlığıyla yıl boyunca kadınlara yönelik eğitimler düzenlenecek. Eğitim serisinin ilki 8 Mart’ta Kadın Sağlığı Geleceğin Teminatı Sempozyumu’nda Orzaks İlaç Medikal Müdürü Dr. Feyza Özdemir moderatörlüğünde, Orzaks İlaç Medikal Müdürü Dr. Feyza Özdemir moderatörlüğünde, yaklaşık 300 kadının katılımıyla gerçekleştirildi.