Örneklerle Pediatride Malpraktis davaları

Örneklerle Pediatride Malpraktis davaları

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 1. Dicle Pediatri günleri kapsamında meslektaşlarımızla örneklerle pediatride Malpraktis davaları konularında bilgilerimizi paylaştık, sorularını cevapladık.

 

Hekimlerle hukuksal dayanışma derneği Başkanı Avukat Doktor Cengiz Bayram “ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanındaki önemli konularda gelişmeleri güncelemek ve deneyimlerini paylaşabilmek amacıyla Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 1. Dicle Pediatri günleri kapsamında meslektaşlarıma "Örnekler ile Pediatride Malpraktis Davaları" hakkında tecrübelerimi meslektaşlarımla paylaştım.

Dicle Üniversitesi ve kongre düzenleme kuruluna davetlerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Dicle Pediatri Derneğinin düzenlemiş olduğu 1. Dicle Pediatri Günleri başladı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanındaki önemli konularda gelişmeleri güncellemek ve deneyimleri paylaşabilmek amacıyla Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 1. Dicle Pediatri günleri büyük bir katılımla gerçekleşti.

Program açılış konuşmasını Düzenleme Kurulu adına Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Dicle Pediatri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alper Akın yaptı.

Akın, "50 yılından fazla geçmişi olan bir ana bilim dalı Pediatri uzmanı yetiştirme konusundaki bilgi, birikim, deneyiminin ve akademik kültürünün mezuniyet sonrası eğitim faaliyetlerini de içerecek şekilde daha geniş bir alana yayılması ülkemize olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu düşüncede olan ana bilim dalımızdaki değerli öğretim üyeleri 2022 yılında bir araya gelerek Dicle Pediatri Derneği'ni kurdu" dedi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlker Kelle de bilgi ve deneyimlerini aktarmayı kabul ederek toplantıya katılan tüm hocalara ve katılımcılara şimdiden teşekkür etti ve verimli bir etkinlik olmasını temenni etti.

Alanında uzman konuşmacılar Dicle Pediatri Günleri kapsamında iki gün boyunca insan hayatının doğumundan ergenliğe kadar olan dönemindeki hastalıklarla ilgili tanı ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi paylaşımında bulunacak.