MERSİN’DE ECZANEYE ÖNCE TEHDİT SONRA SALDIRI

MERSİN’DE ECZANEYE ÖNCE TEHDİT SONRA SALDIRI

Tarsus’ta bir eczanenin tehdit edildikten sonra önlem alınmaması nedeniyle saldırıya uğraması tepkilere neden oldu.

 

Gaziantep Eczacı Odası saldırı ile ilgili kınama mesajı yayımladı.

 

SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR!

Mersin’in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Güler Eczanesine yapılan şiddetli saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz.

 

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Güler eczanesinde nöbet hizmeti esnasında eczacı, ailesi ve çalışanları saldırıya uğradı. Saldırıya tepki gösteren Mersin Eczacılar Odası eczane önünde basın açıklaması yaparak artan şiddet olaylarına karşı önlem çağrısı yaptı.

 

ECZACILARIN HUKUKİ KORUMA KALKANINA SAHİP OLMAMALARI KABUL EDİLEMEZ

Mersin Eczacılar Odası Başkanı Aliye Akgül Aydın, “Maalesef ülkemizde yine bir sağlık kuruluşunda şiddetle karşı karşıya kalmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. İlimiz Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Güler eczanesinde nöbet hizmeti esnasında meslektaşımız, ailesi ve çalışanları saldırıya uğramışlardır. Meslektaşlarımızın ve eczane teknisyenlerimizin nöbet hizmetlerini güven ortamında verebilmeleri en doğal mesleki hakları olduğu gibi, bu hizmetin aksamaması kamu sağlığı açısından oldukça önemlidir. Güvenlik güçlerimizin özellikle nöbet hizmetinin sunulduğu bölgelerde devriye sayılarının artırılması bu hizmetin güven içerisinde yürütümü açısından son derece önemli olup, şiddete maruz kalan meslektaşlarımızı bir an bile yalnız bırakmaması elzem bir durumdur. Meslektaşımız görevlerini dün olduğu gibi bugün de yoğun çaba ve fedakârlık ile yerine getirirken, şiddet eylemleri ile karşı karşıya kalmaları ve bu noktada hukuki koruma kalkanına sahip olmamaları kabul edilemez bir durumdur” dedi.

“GENÇ MESLEKTAŞIMIZIN GÜVENLİĞİ SAĞLANAMAMIŞTIR”

 Genç meslektaşının yaşadığı olaya rağmen eczanesinde halk sağlığı hizmetini sürdürmeye devam etiğini işaret eden Aydın, “Saldırgan ilk olayın ardından eczaneden tehdit ederek ayrılmış olmasına ve eczacı hanımın polise durumu bildirmiş olmasına rağmen şahıs olayın üzerinden çok geçmeden ikinci defa eczaneye geldiğinde emniyet güçlerinin orada bulunmaması sebebiyle ailesi ve kendisi savunmasız kalmış ve kardeşi darp edilmiştir. Yıllardır özellikle nöbet hizmetini sunarken tehdit altında olduğumuzu, can güvenliğimizin olmadığını haykırırken bugün; olay anında müdahale edilebilecekken, genç meslektaşımızın güvenliği sağlanamamıştır. Saldırıya uğrayan meslektaşımıza ailesine ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun diliyor, bu şiddetin artık son bulmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.(Kaynak:mersinhaberci.com)

 

İyi Parti Tarsus Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Yunus Seven ve İlçe Başkanı Av. Burak Özdil, eczaneyi ziyaret geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
 
Yapılan olayı kınayan Mehmet Yunus Seven, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Dün akşam kendini bilmez kişilerin "sıra var" bahanesiyle Tarsus Devlet Hastanesi karşısında hizmet veren kıymetli Eczacımız Güler Fıstıkçı'ya saldırarak darp ettiği bilgisini edindim.
 
Saldırganların ifadesinin alınarak serbest bırakılmasını manidar buluyorum.
 
Sağlık çalışanlarını güvensizlik duygusu içerisinde tükenme noktasına getiren şiddet olaylarını bütüncül politikalarla durdurmak artık bir zorunluluktur.İyileştirmek ve yaşatmak için kesintisiz ve nitelikli sağlık-ilaç hizmeti sunarken her an şiddete uğrayan eczacı dostlarımın her zaman yanında olacağımın sözünü veriyorum.
 
Birinci basamak sağlık hizmeti sunumu yapan eczanemizde yaşanan bu şiddet olayının failinin bir an önce hak ettiği cezaya çarptırılmasını bekliyor konunun takipçisi olacağımı ilan ediyorum.”

 

 

 

 

 

Dün akşam saatlerinde Tarsus Devlet Hastanesi karşısında bulunan Güler Eczanesi sahibi Güler Fıstıkçı hanımefendiye iş yerinde yapılan sözlü ve fiili saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Hem bir kadına hem de topluma sağlık hizmeti veren bir insana yapılan bu saldırının elle tutulur yanı yok.

Bu şiddet sarmalından kurtulmak için hem tüzel hem de özel kişi ve kuruluşlara büyük sorumluluk düşüyor.

Şiddete başvuran her kişi bizi karşısında, şiddet gören kişi ise bizi her daim yanında bulacaktır.  Ali Boltaç / CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı 



Anahtar Kelimeler: MERSİN’ ECZANEYE TEHDİT SONRA SALDIRI