Malatya'da 5,6 büyüklüğünde deprem

Malatya

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04'te 5,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin yaklaşık 6,97 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

 

AFAD: Ekiplerimiz teyakkuz halinde

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

 

Adıyaman’ da da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.51’de 5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.51’de yerin 8,5 km derinliğinde 5 büyüklüğü deprem meydana geldi.

Kandilli’den yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğü 4,9 derinliği ise 5.4 km olarak duyuruldu.

Deprem çevre illerden de hissedildi.

 

 

AFAD BAŞKANI SEZER DUYURDU! 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

AFAD Başkanı Yunus Sezer “29 bina yıkıldı. 69’a yakın yaralı hastanelere sevk edildi. Arama-kurtarma çalışmaları özellikle 5 binada devam ediyor.” dedi. Sezer, “Neredeyse 3 dakikada bir artçı sarsıntı oluyor. Vatandaşlara hasar gören binalardan uzak durmaları yönündeki duyurumuzu tekrar yapmak istiyoruz. Eşya tahliyesi zaten yasaklanmıştı, bu tür tahliye işlemleriyle kesinlikle bu binalara girmesinler. Vefat eden vatandaşımıza, ailesine baş sağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar “Şu ana kadar 45 artçı var, bu gerçekte olağan dışı bir durum. Bununla baş etmek ciddi güç gerektiriyor. Bugün meydana gelen depremi de artçı sarsıntı olarak değerlendiriyoruz. Bugün ne yazık ki bir vatandaşımızı yitirdik. Şu ana kadar 10 bin 282 artçı sarsıntı meydana geldi. Bu, yaklaşık 6 ayda kaydettiğimiz depremlerin 3 haftada kaydedildiğini gösteriyor. 5-6 arasındaki depremlerin sayısı bugünkü depremle birlikte toplam 45 oldu.” şeklinde konuştu.

 

YARALI SAYISI 110’A YÜKSELDİ

 

AFAD Başkanı Yunus Sezer daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“1 kişi hayatını kaybetti, 110 yaralımız var. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemesini belirtiyoruz. Artçı sarsıntılar meydana gelmekte sürekli. 657 kişilik bir ekip arama kurtarma yağıyor. 2 binada arama kurtarma devam ediyor. Enkazdan şu ana kadar 32 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık.”



Anahtar Kelimeler: Malatya' büyüklüğünde deprem