Malatya Yeşilyurtta 2 deprem

Malatya Yeşilyurtta 2 deprem

Malatya'da 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), aktardıklarına göre deprem saat 16.39'da Yeşilyurt ilçesinde meydana geldi. Çevre illerden de hissedildi.

 

Malatya’da 4.8  ve 4.5 büyüklüğünde 2  deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), aktardıklarına göre deprem saat 16.39’da Yeşilyurt ilçesinde meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.8 büyüklüğündeki deprem yerin 6.35 km derinliğinde meydana geldi.

Malatya’da son üç gündür orta büyüklükte depremler meydana gelmeye devam ediyor.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, Malatya’da bugün saat 16.39’da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yeşilyurt merkezli depremin derinliği 5 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,9 olarak açıkladı.

Bu depremden bir dakika sonra yine Yeşilyurt’ta bu kez 4,5 büyüklüğünde deprem oldu.

 

GÖRÜR YENİ BİR FAYA İŞARET ETMİŞTİ

 

Malatya’da 10 Ağustos’ta da 5,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yeni bir faya işaret ederek, şu açıklamada bulunmuştu:

“Önce Malatya’da 4,3 büyüklükte Öncü-Yeşilyurt depremi, sonra da 5,2’lik İkizce-Yeşilyurt depremi oldu. Kuvvetle muhtemeldir ki Öncü depremi, İkizce depreminin öncüsüdür. Bu deprem fayları MTA haritasında yoktur



Anahtar Kelimeler: Malatya Yeşilyurtta deprem