Macaristan'da Sağlık Endüstrisi Büyüyor

Macaristan

Geçmişi 100 yılı aşan köklü Macar sağlık sektörü dünya çapında tanınmaktadır. Sektörün itibarı, 20. yüzyılın ilk on yıllarında, artık çok uluslu kuruluşlar olarak adlandırılacak olan şirketlere sahip girişimciler tarafından sağlam

 

Macar Sağlık Endüstrisi

 

Geçmişi 100 yılı aşan köklü Macar sağlık sektörü dünya çapında tanınmaktadır. Sektörün itibarı, 20. yüzyılın ilk on yıllarında, artık çok uluslu kuruluşlar olarak adlandırılacak olan şirketlere sahip girişimciler tarafından sağlamlaştırıldı. Bu önemli figürlerden biri olan Gedeon Richter, endüstriyel ölçekte eczane ürünleri üretme konusunda başarılı girişimlerde bulunan ilk kişiler arasında yer aldı. Richter’in prestiji, Birinci Dünya Savaşı'nda yararlı olduğu kanıtlanmış dezenfektan 'Hyperol' ve ateş düşürücü ilaç 'Kalmopyrin' gibi dünya çapında bilinen patentli ilaçlarla güçlendi. Macar tıbbi araştırmaları söz konusu olduğunda ise, Albert Szent-Györgyi, C vitaminini keşfettiği için Nobel Ödülü’nü kazanmasıyla herkesçe bilinen bir isimdir. 

 

"Keşif, herkesin gördüğünü görmek ve kimsenin düşünmediğini düşünmektir." - Albert Szent-Györgyi, C vitamini keşfi için Nobel Ödülü sahibi.

 

Macar sağlık endüstrisi; ilaç endüstrisi, tıbbi cihaz ve ekipman üretimi, bitkisel ilaç endüstrisi, biyoteknoloji, genetik ve biyonik gibi birçok alanı kapsamaktadır. Bu arada, 2017'de uygulamaya konulan Dijital Sağlık Geliştirme Stratejisi tarafından sağlanan devlet desteğiyle sağlık bilişimi alanında hemen hemen her sektörü ilgilendiren önemli gelişmeler devam ediyor. Macaristan, termal ve şifalı su kaynakları ile dolu ve mükemmel jeotermal koşullara sahip. Ülke, çeşitli kaplıcalarından ve yüzyıllar boyunca kazanılan deneyim ve bilgiden faydalanıyor ve bu da balneoloji alanında ticarete konu olan birçok gelişmeyle sonuçlanıyor.

 

İlaç endüstrisi Macaristan GSYİH'sının %6'sını üretiyor.

 

Uluslararası pazarlar Macar sağlık alanındaki gelişmelere artan bir ilgi gösteriyor. Sağlık Sektöründe ihracat 2017 ile 2021 arasında %32,8 arttı. 2019 yılında Macar şirketleri 1,5 milyar Euro değerinde tıbbi cihaz ihraç etti. Bunların dörtte biri AB dışı pazarlarda satıldı. Sektör, Macaristan'ın Birlik dışındaki ihracatının %9'unu oluşturuyor. Macar ilaç endüstrisi oldukça güçlüdür ve sektör içinde dünyanın en büyük 20. ihracatçısıdır. Macar ilaç üretimi, Macaristan'ın toplam GSYİH'sının %6'sını ve ihraç edilen ürünlerin %85'ini oluşturmaktadır. Çalışan başına 27 milyon Avro'luk dış ticaret fazlası, otomobil sektörünü bile aşmaktadır.

 

Karının %20'sini Ar-Ge faaliyetlerine yatıran ve yurtiçi Ar-Ge harcamalarının beşte birini oluşturan ilaç endüstrisi, Macaristan'ın en yenilikçi imalat sektörüdür. Her yıl, Macar ilaç şirketleri 40'tan fazla yeni patent başvurusu ve 160'tan fazla yeni pazar lisansı vermektedir. Macar sağlık endüstrisi, gelişmeleri teşvik etme açısından önemli başarılara sahiptir. İlaç endüstrisine çok uluslu oyuncular hakimdir. Macar üreticiler, tıbbi cihazlar segmentindeki en büyük oyunculardır.

 

En iyi ürünler:

-CT, RX, MRI, PET, SPECT ekipmanı

-Laboratuvar teşhis ekipmanları ve ürünleri

-Cerrahi ve diş implantları

-Holterler, EKG cihazları, defibrilatörler

-Laparoskoplar, endoskoplar, beyin cerrahisi ekipmanları

-Cerrahi el aletleri

 

BÉRES PHARMACEUTICALS LTD.

 

Béres Pharmaceuticals, dünya çapında birçok ülkede vitamin ve mineral bazlı sağlık ürünlerine odaklanan Macar bir aile şirketidir. Son teknoloji üretim tesisleri, uluslararası kalite ve üretim standartlarına tamamen uygundur. Şirket her zaman doğal ve yüksek kaliteli malzemeler kullanmaya çalışır.

 

Béres Pharmaceuticals, Macar ilaç ve tüketici kanalları (hipermarketler, süpermarketler ve eczaneler) ve ihracat pazarlarında satılan 244 farklı ambalaj halinde kendi kendine ilaç kullanımı pazarına yönelik 105 ürüne (reçetesiz satılan ilaçlar ve diyet takviyeleri) sahiptir.

 

www.beres-international.com 

 

 

77 ELEKTRONİKA LTD.

 

77 Elektronika Ltd., başta idrar analizörleri, kan şekeri ölçüm cihazları, hızlı test okuyucuları ve bunların sarf malzemeleri olmak üzere in vitro diagnostik tıbbi cihazların birincil geliştiricisi, üreticisi ve tedarikçisidir. Şirket 1986 yılında Macaristan'da (AB) kuruldu. 77 Elektronika'nın sahipleri ve CEO'ları Sándor Zettwitz ve kızı Gabriella Zettwitz, şirketin günlük operasyonlarını yönetiyor. Sadece birkaç kişiden oluşan bir ekiple yola çıkan şirket, 700'den fazla çalışanıyla geniş çapta tanınan ve başarılı bir şirket haline geldi.

 

77 Elektronika tarafından geliştirilen idrar kimyası analizörleri yansıma fotometrisine dayanırken, idrar sediment analizörlerinin (UriSed) çalışma prensibi, geleneksel manuel mikroskopi ve gelişmiş görüntü işleme otomasyonuna dayanan yenilikçi bir çözümdür. Şirket tarafından üretilen kan şekeri ölçüm cihazları, yüksek kaliteleri ve son teknoloji özellikleri ile beğeni topluyor. 77 Elektronika'nın hızlı test okuyucusu (SmartTester), ilgili yanal akış testlerinin hızlı ve kantitatif değerlendirmesi için tasarlanmış, in vitro diagnostik kullanıma yönelik bir bakım noktası cihazıdır.

 

www.en.e77.hu 

 

MEDICOR ELEKTRONICS LTD.

 

Medicor, son birkaç on yılda yenidoğan bakımı alanında önemli bir deneyim kazanmıştır. Firma, dört kıtadaki ortakları aracılığıyla 100'den fazla ülkede mevcuttur. MEDICOR BABYLIFE® ürün grubu, sürekli gelişimi sayesinde yenidoğan bakımında en son teknolojiyi sunmaktadır. Sonuçlar, Medicor'un sayısız başarılı ulusal ve uluslararası kamu ihalelerine ve siparişlerine katılımını yansıtmaktadır. Şirket, UNICEF ve WHO'nun ürünlerini uzun vadeli bir tedarik anlaşmasına layık bulmasından son derecede gurur duyuyor. Medicor kısa süre önce Ankara, Türkiye'de üretim fabrikasını açtı.

 

Medicor ürünleri, bebeklerin personel tarafından en iyi şekilde bakılmasını sağlar ve bebeklere en konforlu koşulları, ölçüm, kontrol, koruma ve servis özelliklerini sunar.

 

www.medicor.hu 

 

FF TECHNOLOGIES LTD.

 

FF Co. Ltd. 1949 yılında kurulmuştur. 2005 yılından bu yana Rév Group'un bir üyesidir. 70 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan şirket, paslanmaz çelik işleme konusunda uzmandır ve 1980'lerden beri Batı Avrupa şirketlerinin önemli bir tedarikçisidir. Şirket, gıda endüstrisindeki müşterilerde uzmanlaşmıştır. FF Technologies'in Mezőtúr'daki son teknolojiye sahip fabrikası, her yıl üretimi yükseltmektedir. 2016-2017'de şirket, Alman ortaklarından birinin tüm hastane mobilyası imalat işini aldı ve sonuç olarak şu anda Macaristan'da pazar lideri ürünler üretiyor.

 

FF Technologies'in önde gelen ürün portföyü, dolap sisteminden fonksiyonel arabalara ve paslanmaz çelik ameliyat masasına kadar paslanmaz çelik arabaları ve medikal mobilyaları içerir. En önemli teknolojiler lazerle kesme, bükme (uzun malzemeler, yassı malzemeler, teller), frezeleme, taşlama, kaynaklama, elektro-parlatma, toz boyama, elektrikli montaj, cam yapıştırma ve patlatmadır.

 

www.ffzrt.hu 

 

 

MY MED LTD.

 

My Med, profesyonel, teknoloji odaklı, en iyi kalite üretim standartlarına ve yüksek düzey kalifiye personele sahiptir. Dental ve tıp alanındaki 15 yıllık geçmişi sayesinde My Med ürünleri, en yeni beyazlatma teknolojisi ve profesyonel estetik dermal dolgu maddeleri sağlayabilmektedir. Sertifikalı bir şirket olan My Med, kalite yönetim sistemi için UNI EN ISO 9001:2015 ve üretim sistemi için UNI EN ISO 13485:2012 sertifikası almış ve MY MED markaları EUIPO'dan (Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi) tescil sertifikaları almıştır.

 

Çeşitli My Med markaları dünya çapında en tanınmış ve güvenilir partnerler tarafından dağıtılmaktadır. My Filler (profesyonel estetik dermal dolgu maddesi) ve My Filler Revitalize (mezoterapi ürün grubu) Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya'da mevcuttur. My Med şu anda yeni pazarlara açılıyor. My Med alan yönetimi, distribütör ortakları ve yerel üniversiteler, önemli kanaat önderleri, tıbbi dernekler, klinik merkezler, doktorlar ve sağlık uzmanları ile sık sık iletişim halinde olup, onların taleplerini desteklemekte ve daha iyi hizmet sunabilmek için bilgi alışverişinde bulunmaktadır.

 

www.my-med.eu  /www.myfiller.eu