LÖSEV’Lİ AİLELER SAĞLIK BAKANINA SORDU: 7 YILDIR LÖSANTE’YE NEDEN TAM RUHSAT VERİLMİYOR?

LÖSEV’Lİ AİLELER SAĞLIK BAKANINA SORDU: 7 YILDIR LÖSANTE’YE NEDEN TAM RUHSAT VERİLMİYOR?

“(Lösemili Çocukları) Hastaları İstismar ediyorlar, Beyin Cerrahi, Ortopedi uzmanı vermem” diyen T.C. SAĞLIK BAKANI’NI şiddetle kınıyor ve istifaya davet ediyoruz.

 

9 Mart 2024’te

“(Lösemili Çocukları) Hastaları İstismar ediyorlar, Beyin Cerrahi, Ortopedi uzmanı vermem” diyen T.C. SAĞLIK BAKANI’NI şiddetle kınıyor ve istifaya davet ediyoruz.

            1- Lösemi ve Kanser bütün dünyada MULTİDİSİPLİNER Hastalıklardır. Yani her branştan, her daldan  (Endokrin, Kardiyoloji, Ortopedi, Kadın Hastalıkları, Plastik cerrah , Radyoterapi vb.) uzman doktorun ortak tedavisi şarttır.

            2- Aynı şekilde Yoğun Bakım ve Kemik İliği Nakil Servisleri tıbbın bütün dallarının en az 3’er uzman hekim (3 vardiya) çalışması ile başarılı olurlar. Sağlık Bakanlığı yönetmeliklerinde bu durum açıkça yazmaktadır.

            3- Özel zincir hastaneleri olan bir Sağlık Bakanı bütün vatandaş ve kurumlara eşit yaklaşmalı ve “Şu branştan hekim veririm, şundan vermem” gibi ciddiyetten ve evrensel tıptan uzak açıklamalar yapamaz.

            4- Mucizeler yaratarak ,tek kuruş almadan %94 tedavi başarısına ulaşmış ve Lösemili Kanserli Çocuk Hastalarına her şey dahil tamamen parasız  hizmet eden, hayat veren ve bütün dünya tarafından taktir edilen LÖSEV’ in ve onun LÖSANTE Hastanesi’ ne 7 yıldır TAM RUHSAT verilmemesinin hiçbir gerekçesi olamaz.

            5- Kasıtlı ve talihsiz açıklaması karşısında Sağlık Bakanı’nı Türk Milleti ve Lösemili Çocuklarımız adına hesap vermeye davet ediyor ve soruyoruz ;

            A- Şahsınızın kurucusu olduğu hastaneler zincirinin hastane, yatak, uzman doktor sayısı nedir?

            B- İstanbul ilinde inşaatına başlanacak özel hastanelerinizin sayısı ve yatak kapasiteleri ne kadar olacaktır?

            C- Kaç tane ÖZEL ÜNİVERSİTENİZ ve ÖZEL TIP FAKÜLTENİZ vardır. Buralarda kaç öğrenci okumaktadır?

            Ankara’ da aynı isimle 2. Üniversite ve Tıp Fakültesi açıldı, yasalar nasıl izin verdi? Bu tıp fakültesinin hastanesi bulunmamasına rağmen yasalarca kapatılmalıdır. Kapatmadığınız taktirde Doktor adayları , hasta muayenesi ve ameliyatları internetten mi öğrenecekler, lösemili çocuğu nasıl tedavi edecek ?

          D- Ankara Çankaya’da tarihi tren GAR binaları ile büyük arazileri,
 Ümitköy Kavşağında- Zırhlı Birlikler yanında Atatürk’e ait vasiyeti olan yerde   550 dönümlük arazileri nasıl ve hangi irade ile bağış mı aldınız? Buralara hangi büyüklükte ve yatak kapasiteli hastaneler açacaksınız?

E- LÖSEV – LÖSANTE Hastanemizin 7 senedir 200 yatağını boş tutarak, tam kapasitesini engelleyerek; kendinize ve yandaş özel hastanelere maddi kazanç yarattığınız, diğer özel hastanelere sonsuz yatak ve ruhsat vererek sağlıkta MÜŞTERİ ve RANT oluşturduğunuz açıktır. 

            F- LÖSEV’in Lösemili Çocuklara ve kanser hastalarına her şey dahil tamamen parasız sağlık hizmeti vermesinden, LÖSEVKENT Üniversitesi ve TIP FAKÜLTESİ açmak isteğinden rahatsız mısınız, bu nedenle mi ENGELLİYOR - ENGELLETİYORSUNUZ.
 Türkiye Cumhuriyeti’nin Sağlık Bakanı olarak başarıları nedeni ile LÖSEV’İ tebrik etmeyi ve TÜRK MİLLETİNİN sağlığı için yolunu açmayı düşünür müsünüz?

 

SONUÇ OLARAK 
 SAĞLIK BAKANINI BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ

  • Bizi rahat bırakın, engeller çıkartmayın.
  • Tam ruhsatımızı bir an önce verin ve biz tamamen parasız tedavi hizmetlerimizi rahat rahat devam ettirelim.
  • Bürokratik ve şahsi engellerinizi kaldırın. Löseminin %100 başarılı tedavisine ulaşalım.
  • RANT çevreleri ile değil, KANSERLE SAVAŞALIM ve ENGEL OLMAYIN DA KANSERİN AŞISINI BULALIM.

 

 

Bakan Koca'dan LÖSANTE sorusuna cevap! ‘Lösemi hastalarını istismar ederek istememeliler’

Bakan Koca, Pendik'teki ziyaretleri sırasında bir kişinin "LÖSANTE'ye neden tam ruhsat vermiyorsunuz?" şeklindeki sorusunu yanıtladı.

Koca, "Lösemi hastalarına özel hastaneyi kullanmak üzere ne kadar yatak istiyorlarsa, ne kadar lösemi hastalarına özel hematolog istiyorlarsa sonuna kadar yoğun bakım dahil açığız ama lösemi hastalarının yanında, kadın-doğum doktoru, yatağı, ortopedi ve diğer branşları lösemi hastalarını istismar ederek istememeliler." diye konuştu.

Lösemi haricindeki diğer hastalıklarla ilgili hastane istemenin istismar olduğunu dile getiren Koca, "Sizi de istismar etmesinler. Lösemi yatağı için sonuna kadar, lösemi hastaları için hematoloji ve benzeri hekim istihdamından sonuna kadar, ama kadın-doğum, ortopedi, beyin cerrahisi gibi branşlarla ilgili lösemili hastalarımızı istismar ederek onun kapısını, parayla ettikleri hizmetlerin önünü açmasınlar." ifadelerini kullandı.