Eğitimde fırsat eşitliği ve herkes için ulaşılabilir sağlık vizyonuyla maddi olanaksızlıklar içinde eğitimini tamamlamaya çalışan tıp fakültesi öğrencilerine destek veren Lokman Hekim Sağlık Vakfı; depremden etkilenen 100 Tıp Fakültesi öğrencisine burs desteği, 150 Tıp Fakültesi öğrencisine ise bilgisayar desteği sağlayacak.
Bugüne kadar 103’ü mezun 598 hekimin yetişmesine destek veren Lokman Hekim Sağlık Vakfı, depremden etkilenen tıp fakültesi öğrencilerini de unutmadı. Akademik yıl içerisinde desteklediği bursiyerleri ile deprem bölgesine giderek afetzedelere hijyen paketi desteği sunan Vakıf; Turkish Philanthropy Founs’un sağladığı fon ile 100 Tıp Fakültesi öğrencisine 10.000 TL ve 150 öğrenciye bilgisayar desteği sağlayacak.
Türkiye’de bir devlet üniversitesinde okuyan, afette ebeveyn kaybı yaşayan, özel üniversitelerde burssuz okuyan öğrencilerin önceliklendirileceği burstan faydalanmak isteyen tıp fakültesi öğrencilerinin Lokman Hekim Sağlık Vakfı web sitesi üzerinden müracaat ederek ilgili formu doldurmaları yeterli.
10 Nisan 2023 saat 17.00’ye kadar alınacak başvurular değerlendirildikten sonra öğrencilerin ödemeleri ve bilgisayarları Nisan ayı içerisinde teslim edilecek.
Lokman Hekim Sağlık Vakfı Hakkında:
Maddi olanaksızlıklar içinde eğitimini tamamlamaya çalışan tıp fakültesi öğrencilerine katkı sağlayan ve 103’ü mezun olmak üzere 598 hekimin yetişmesine destek veren Lokman Hekim Sağlık Vakfı; 1986 yılında, sağlık hizmetine ihtiyaç duyan kişilere maddi kaygı duymaksızın hizmet vermek amacıyla Dr. Ayhan Tokgöz, Dr. Aydın Arıcı, Dr. Gülbin Gökçay ve Dr. İrfan Gökçay tarafından kuruldu. Vakfa yapılan bağışlar, bölge halkına sunulan eğitim, gıda, giyim, sağlık yardımlarının yanında, 25 yataklı hastane olarak yapılan, uzun dönem Lokman Hekim Tıp Merkezi olarak hizmet veren binanın inşaatında ve işletmesinde kullanıldı. Temmuz 1987 – Aralık 2012 tarihleri arasında, 240.000’i ücretsiz olmak üzere toplam 700.000 hastaya sağlık hizmeti verildi. Sosyal komite tarafından belirlenen ve maddi yetersizlik içinde olan hastaların tüm teşhis ve tedavileri tamamen ücretsiz gerçekleştirildi. Tıp fakültesi öğrencilerine yapılan desteklerin yanı sıra ilk ve orta öğretim çağındaki 3.000 çocuğa da öğrenim bursu ve kırtasiye desteği verildi. Vakıf, eğitim alanında yaptığı çalışmalara ek olarak sürdürülebilirlik alanında geliştirdiği projelerle de 142.600 ton katı atığın kontrollü şekilde toplanmasını sağladı ve 615.000 ağacın kesilmesini engelledi.