Tarih: 25.11.2024 11:11

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr.Cüneyt Konuralp'ten "BAĞIŞIKLIĞIN ARKA BAHÇESİ-II"

Facebook Twitter Linked-in

 

BAĞIŞIKLIĞIN ARKA BAHÇESİ

Bilim’in gerçeklerinden İlim’in hakikatlerine ve daha derine..

 

19’u uluslararası olmak üzere 24 medikal dernekte üyeliği bulunan, 12 bilimsel dergide hakemlik yapan, 27’si uluslararası olmak üzere 54 bilimsel makaleyle literatüre katkıda bulunan ve yayınları 500’den fazla sitasyon alan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr.Cüneyt Konuralp, ilk kitabının devamı olan “Bağışıklığın Arka Bahçesi-II”de insanın bağışıklık sistemi ve geçmişten günümüze uygulanan bağışıklama yöntemlerine ilişkin bilinmeyen gerçekleri ortaya koyuyor.

 

Bilimin sınırladığı konularda, ilimin kapsayıcı ve disiplinler arası bağlantı kurma yaklaşımından hareketle, uzun yıllar sürdürdüğü titiz ve meşakkatli araştırmaları sonucunda, bağışıklık konusundaki en kapsamlı derleme ve analizleri kaleme alan Doç.Dr.Cüneyt Konuralp, yeni kitabında interdisipliner bilgi alışverişiyle sunduğu her bilginin mantık ve mekanizmasını da okuyucuya sade bir dille izah ediyor.

1600’lü yılların başından günümüze uzanan bulaşıcı hastalıklar ve bağışıklama yöntemleri hakkında matematiksel ifadelerle deşifre yapan Konuralp, ilk kitabında başlattığı araştırmasını bu kitabında da sürdürerek mikrop ve parazitlerin hastalık yapmadaki rolleriyle ilgili ‘Kontrat Teorisi’ adını verdiği yepyeni bir teoriyi ortaya koyuyor.

84 grafik ve 260 referansla derlenen, bir çok grafik ve veri sunumunun yer yer metaforik anlatımlarla buluştuğu “Bağışıklığın Arka Bahçesi II”, yalnızca verili olanla yetinmeyen tıp insanlarına değil, sağlığını kimseye gözü kapalı teslim etmeyen, sorgulayan ve araştıran herkese hitap ediyor.

 

-

Doç.Dr.Cüneyt Konuralp Hakkında: 1967’de Ankara’da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1996’da Siyami Ersek Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi ihtisasını tamamladı. 1996-2000 yılları arasında ABD Texas Heart Institute’te Kalp ve Damar Cerrahisi, Kalp Transplantasyonu ve Mekanik Dolaşım Desteği bölümlerinde Klinik Fellow olarak çalıştı. 2001 yılından itibaren Alternatif ve Tamamlayıcı Tıp konularında yurt içi ve yurt dışında birçok eğitim aldı. Alternatif Tıp ve İntegratif Tıp alanlarında Amerikan Board ve fellowship sertifikaları bulunmaktadır. Yeditepe Üniversitesi’nde Akupunktur eğitimimi tamamlayarak 2009’da Akupunktur Uygulayıcısı oldu. 2018 yılında Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim dalında Doçent ünvanını aldı. 

19’u uluslararası olmak üzere 24 medikal dernekte üyelik; 12 bilimsel dergide hakem, danışma kurulu üyeliği ve yayın sekreterliği yaptı. 3 kitap, 4 kitap bölümü ve 27’si uluslararası olmak üzere 54 bilimsel makaleyle literatüre katkıda bulundu. Yayınları 500’den fazla sitasyon aldı. Aort kapak hastalıkları konusunda yeni bir cerrahi yöntemle ilgili in vitro kollektif bir çalışma ile Türk Kalp Vakfı tarafından düzenlenen 2001 Edip Kürklü Tıp Ödülü’nde birinciliğe ve European Association for Cardio-thoracic Surgery tarafından düzenlenen 2001 C. Walton Lillehei Genç Araştırmacı Ödülü’nde ikinciliğe layık görüldü. 

The World Society of Cardio-Thoracic Surgeons’ın 2002 yılı kongresinde hipertofik kalplerin oksijen ihtiyacı ile ilgili olan bir çalışma ile En İyi Sözlü Sunum ödülünü kazandı. 2003 yılında geliştirdiği, başta coroner anjiyografi olmak üzere her türlü görüntüleme tetkikinin raporlanmasında kullanılabilen “Segmental Kodlama Sistemi (Segmental Coding System)”, Avrupa Patent Organizasyonu tarafından Patent ile koruma altına alınmıştır. 

Biyokimya, Embriyoloji, Nöroloji, Psikoloji, Parapsikoloji, Hipnoz, Astroloji, Matematik, Kuantum Fiziği, Kutsal (Sacred) Geometri, Cymatics, Sembolizm, Ezoterizm, Numeroloji, NLP, Fizyognomi, Homeopati, Kinesiyoloji, Frekans (Titreşim) ve Enerji Tıbbı, Alman Yeni Tıbbı/Total Biyoloji/Recall Healing/Bio reprogramming gibi konularda detaylı çalışma ve araştırmalar yapmıştır. Halen İstanbul’daki özel muayenehanesinde çalışmalarına devam etmektedir. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —