Istakoz bulamıyorlarsa pasta yesinler!

Istakoz bulamıyorlarsa pasta yesinler!

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Monaco'da yediği ıstakozun fotoğrafını paylaşınca sosyal medyada ve AK Parti içerisinde büyük tepki aldı.

 

Bayram tatilini ailesiyle Monaco'da geçirmeyi tercih eden AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, lüks bir restoranda yediği ıstakozun fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşınca AK Parti dahil olmak üzere pek çok kesimden tepki gördü ve istifaya çağırıldı. Bursalı, yaptığı ilk açıklamada üzgün olduğunu belirterek konuyu dile getirenlerin gündemi değiştirmeye çalıştığını ifade etmişti. Bursalı, son yaptığı açıklamada, yaşananları 'yol kazası' olarak nitelendirdi ve özür diledi.


BURSALI, TEPKİLER ÜZERİNE BİR AÇIKLAMA DAHA YAPTI

Monaco'da yediği ıstakozun fotoğrafını paylaşan AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, kamuoyundan ve AK Parti içerisinden büyük tepki gördü. Şebnem Bursalı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, olayın büyütülme nedenini Antalya'daki teleferik faciasının unutturulma çabasına bağlamıştı. Ancak bu açıklama yeterli olmadı ve tepkiler hız kesmeden gelmeye devam etti.

"YOL KAZASI OLDU, KAMU KAYNAĞI KULLANMADIM"

Bursalı, ıstakoz paylaşımına ilişkin olarak Sinan Burhan'a konuşarak bu meseleden dolayı üzgün olduğunu ifade etti ve "Üzgünüm, özür diledim kamuoyundan. Bu bir yol kazası oldu, hata oldu. Kamu kaynağını kullanmış değilim." dedi.

 

 

Eski AKP Milletvekili Metin Külünk, Monaco'da yediği ıstakozun fotoğrafını paylaşan Şebnem Bursalı'ya sert tepki gösterdi:

 

Külünk, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

 

* Öğle yemeğinde soframızda domates peynir ekmek ve çay ile imtihan olurken çok mutlu idik,
   Şimdi Istakoz ve  Şımarıklık ve Maldivler ile imtihan olmak sadece bizi değil topyekün milletimizi yoruyor.

* AK Parti’nin üzerine inşa edildiği davayı sırf bir merkez Sağ siyaseti olarak görmek ve göstermek, “Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli” diyerek tüm bürokratik oligarşik vesayetlerin yanında aristokratik oligarşi ve burjuva vesayetine de direnen Müslüman Türk milletinin 28 Şubat’tan 15 Temmuz’a verdiği mücadeleyi görmezden gelmektir.

* Recep Tayyip Erdoğan ismini odağına oturtarak ona güven duyan halk, onun merkez Sağ siyasetine değil, El-Emin Nebî’nin ahlâkından beslenen Emin kişiliğine inanmıştır.

* Recep Tayyip Erdoğan’ı ve onun “Aşkım” diyerek gözünden dahi sakınmak üzere yükselttiği AK Parti’yi bu çizgiden kopartarak bir 
   ıstakoz kıskacına sıkıştırmak, bile isteye yapılan bir eylem midir?
  sorusunu soruyor milletimiz.

* Belli ki Sayın Erdoğan’ın “Aşkım” diyerek gözünden dahi sakındığı davasında ve “Bizi Sen sevgisiz, susuz, havasız/ Ve vatansız bırakma Allah'ım!/ Müslümanlıkla yoğrulan yurdu/ Müslümansız bırakma Allah'ım!” gibi dualarla bezediği derdi üzerinde yer bulmak üzere her türlü kişiliksiz çabayı gösterenlerin, elde etmek istedikleri makamlara gelince, sırtına çıktıkları bu dava   üzerinde tepinmelerini sanırım ancak bu şekilde açıklayabiliriz.

* Müslümanın, davanın çilesini çektikten sonra kenara çekilmesini bekleyen, kenara çekilmeyenin kenara çekilmesi için parti içi bürokratik ve hegemonik duvarlar ören, Recep Tayyip Erdoğan’ı ve aşkını bir küçücük fıçıcık tekerlemesine bindiren ıstakozcu Maldivler hastalığı,
  siyaseti sadece sandıkta galip gelmek zanneden bu ülkenin masumlarına ibretler vermelidir.

* Ya kurtulalım kıskaçlarından şu ıstakozun, ya da diri diri kaynar suların içinde büsbütün davamızı haşlayacaklar!

* Vakit oturup çıkış referanslarımızı ve tarzımızı merkeze koyarak köklü nefs muhasebesi vaktidir ve de dünün yanlışlarını terkederek ve de sokağa güven vererek üstelikte koca cihanın sorumluluğunun omuzlarımızda olma şuuruyla köktenci bir resetleme şarttır.

* Milletimiz sabırsızlıkla bunu beklemektedir.

 

 

MÜCAHİT BİRİNCİ: DEFOLUP GİDİN

Mücahit Birinci, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Bursalı'ya tepki gösterdi.

"Herkes kendine gelsin! Ya da bu partiden defolup gitsin! Yeter!" diyen Birinci, "Milletimiz geçim sıkıntısındayken, millet çareler ararken, devletimiz dişini tırnağına takmış ekonomiyi düzeltmeye çalışırken, siz gidip Monaco'da ISTAKOZ yiyemezsiniz, hadi yediniz bunu paylaşamazsınız!" dedi.

"Yer sofralarında kurulmuş, emekle, darbeler, bin bir badireler atlatmış bu partide siz ve sizin gibilere yer yok" diyen Birinci, "Aslında tek cümle yeter: “Partimizden defolup gidin kardeşim” konu bu kadar basit" ifadelerini kullandı.

Mücahit Birinci'nin açıklamaları şöyle:

"Herkes kendine gelsin! Ya da bu partiden defolup gitsin! Yeter! Milletimiz geçim sıkıntısındayken, millet çareler ararken, devletimiz dişini tırnağına takmış ekonomiyi düzeltmeye çalışırken, siz gidip Monaco'da ISTAKOZ yiyemezsiniz, hadi yediniz bunu paylaşamazsınız!

O ki paylaştınız, o zaman bu partiden istifa edeceksiniz. Sizin bu tavrınıza, bu ruh halinize hangi parti uygunsa, oraya gideceksiniz! Yer sofralarında kurulmuş, emekle, darbeler, bin bir badireler atlatmış bu partide siz ve sizin gibilere yer yok.

Siz burayı babanızın çiftliği zannediyorsunuz, lakin burası halkın bağrından kopmuş, bu milletin öz evladı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisidir kardeşim! Burada artık bu tavırda olanlara yer yok!

Biz, size rağmen, sizin gibileri tek tek ayıklayana kadar, ölene kadar Reisimize sahip çıkacağız. Siz, bizim tane tane topladıklarımızı, kamyonu devirerek dökmeye çalışsanız da biz, yılmadan, sizlerden ve sizin gibilerden partimizin izzetini koruyacağız. Uzun uzun yazardım, sabaha kadar yazardım, ama o fotoğraf, inanın bana, bu kadar yazmayı bile hak etmiyor.

Aslında tek cümle yeter: “Partimizden defolup gidin kardeşim” konu bu kadar basit."

 

 

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı’dan yediği ıstakozu paylaşan AKP’li Şebnem Bursalı’ya tepki

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı kendisine ait sosyal medya hesabından AKP Milletvekili Şebnem Bursalı‘nın sosyal medya hesabından ıstakoz yediği paylaşımı, paylaştı.
CHP’li Oğuz Kaan Salıcı, AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Instagram hesabından paylaştığı ‘Monaco Yat Kulübü’nde ıstakoz ziyafeti fotoğrafına tepki gösterdi.

Salıcı’nın yaptığı paylaşımda, “Gençler Eminönü’nde balık-ekmek yiyemezken, AKP Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monaco Yat Kulübü’ndeki ıstakoz ziyafeti sınıfsaldır, story atması görgüsüzlüktür, AKP kibrinin özetidir” ifadelerine yer verildi. Ayrıca Salıcı, “Afiyet olsun Şebnem Hanım. Hesap ne geldi? Enflasyon malum. Türkiye’den ucuz muydu bari?” diye sordu.

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Istakoz bulamıyorlarsa pasta yesinler!