HKÜ’de Game Jam ve Web Hackathon Buluştu: ‘Game & Web Innovation Marathon 2024’ Gerçekleştirildi

HKÜ’de Game Jam ve Web Hackathon Buluştu: ‘Game & Web Innovation Marathon 2024’ Gerçekleştirildi

“HKU Game & Web Innovation Marathon 2024” hafta sonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kesintisiz 48 saat süren maraton, 100 yazılım geliştiricisini bir araya getirdi.

 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Yazılım Topluluğu, Dijital Oyun Tasarım Topluluğu ve Google Developer Student Clubs (DSC) öncülüğünde Game Jam ve Web Hackathon’u birleştirerek düzenlenen “HKU Game & Web Innovation Marathon 2024” hafta sonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kesintisiz 48 saat süren maraton, 100 yazılım geliştiricisini bir araya getirdi. Etkinlik, Cuma günü saat 11:00’de yarışmacılara özel olarak gerçekleştiren bir panel ile başladı ve 20 takımın katılımıyla kesintisiz 48 saat süren bir maraton şeklinde devam ederek, Pazar günü saat 17.00’da sonuçların açıklanması ile sona erdi.

 

İKİ FARKLI KONU, İKİ FARKLI ALAN MARATONDA BİRLEŞTİ

 

İki farklı alanı birleştirerek düzenlenen etkinliğin oyun teması “Puzzle” olurken; Web teması ise “Eğitim Teknolojileri” olarak belirlendi. Etkinliğin başlangıcında alanında uzman panelistler Bilgisayar Mühendisi Mehmet Kadir Kalkan, Trunçgil Teknoloji Kurucusu ve Web Geliştirme Uzmanı Ümit Tunç, Rotatelab Kurucusu ve CEO’su Abdurrahman Koçak, İletişim Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Batu Duru, OSB Teknokent Müdürü Ekrem Tekin ve Varil Çorba Restoranları Yönetim Kurulu Endüstri Mühendisi Ahmet Şahin katılımcılara teknik becerilerini geliştirmeleri ve inovatif projeler üzerinde çalışmaları için ilham vererek, kendi uzmanlık alanlarına dair önemli bilgiler paylaştılar.

 

48 saatlik maratonun sonunda Game Jam tarafında yarışan ve “Puzzle” temasına uygun oyunların geliştirildiği maratonda; Alzheimer hastası karakterin farklı bulmaca çözerek kişiliği hakkında bilgileri öğrenebildiği oyunu ile "Kamplumb Agalar" grubu 1.’inci olurken; "Rivendell" grubu Uzay gemisinden çıkmaya çalışan kişilerin puzzle çözerek seviye ve kat atladığı oyunu ile 2.’inci, "Paradox" grubu ise portallar aracılığıyla çeşitli dünyaları gezen Öktem karakterinin yeni dünyaları keşfetmesini konu alan oyunu ile 3.’üncü oldu. Web Hackathon tarafında yarışan ve “Eğitim Teknolojileri” temasını içeren projelerin yer aldığı maratonda; kullanıcılarına öğrenme için kişisel kütüphaneler sunarak, simülasyonlar, deneyler ve kod öğrenme gibi pratik araçlarla desteklemeyi hedefleyen "Code Commanders" grubu 1.’inci olurken; üniversite toplulukları ile öğrenciler ve öğrenci adayları arasında köprü kurmayı hedefleyen "Code200" grubu 2.’inci ve Hackathonlar, Game Jam'ler ve benzeri yarışmaları kullanıcılara sunarak bu yarışmalar hakkında eğitim içeriği sağlayan "Error404" grubu 3.’üncü oldu.

 

YAZILIM GELİŞTİRME, TEKNOLOJİ VE İNOVASYON ALANLARINDA LİDERLİK YAPMAYA KARARLIYIZ

 

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, etkinliğin ödül törenindeki konuşmasında; bu tür maratonların Türkiye'deki yazılım geliştirme ekosistemine de katkıda bulunacağının altını çizerek; “HKÜ olarak, yazılım geliştirme, teknoloji ve inovasyon alanlarında liderlik yapmaya kararlıyız. Bu tür etkinliklerle, genç yazılımcıları ve tasarımcıları desteklemeyi ve onların yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olmayı amaçlıyoruz. İnanıyoruz ki, buradan çıkacak fikirler, projeler, oyunlar ve yazılımlar ilgili sektörlerin geleceğini şekillendirecek ve topluma olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu maraton, yalnızca bir rekabet alanı değil, aynı zamanda bilgi paylaşımı, iş birliği ve sektörle tanışma için eşsiz bir fırsat sunuyor. Her birinizin gösterdiği çaba bizim için büyük bir ilham kaynağıdır. Öğrencilerimize, hocalarımıza, OSB Teknokent’e, öğrenci topluluklarımıza, mentorlarımıza, jüri üyelerimize, paydaşlarımıza, sponsorlarımıza ve tüm katılımcılara destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.