Hemşirelerin talepleri Var

Hemşirelerin talepleri Var

Hepsen genel başkan yardımcısı Burhan Daşkın Şehir hastanesinde yaptığı açıklamada bugün hemşirelik haftasındayız

 

Çok büyük sorunlar yaşayan Hemşirelerimize Karanfil vermek yerine basın açıklaması ile sorun ve talepleri dile getirmek istiyoruz.

 

Doğumdan ölüme kadar sağlıklı ve hasta bireylerin her türlü sağlık bakımından sorumlu olan sistemin yükünü, canla başla sırtlanan mesai arkadaşlarımız!
Bugün özelinde hafta boyunca insan sağlığının korunması ve geliştirilmesi için özveriyle çalışan tüm hemşirelerimizi onurlandırmak amacıyla dünyanın birçok ülkesinde hemşirelik haftası olarak kutlanmaktadır.
Bizlerde bugün  burada hem kıymetli hemşirelerimizin gününü kutlamak hemde bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarımızın sağlık sistemini rolünü hatırlatmak, sorunlarını dile getirmek amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz.Günün her saati, yılın her günü yorgunluk bilmez bir kararlılıkla görev başında olan hemşirelerimiz, hastalarımızın sadece fiziksel değil aynı zamanda ruhsal ihtiyaçlarınıda karşılayarak kalplerine dokunmaktadır.
Sağlık sisteminin kalbi olan hemşirelerimiz salgın hastalıklardan afet durumuna kadar her türlü zorluğa karşı sarsılmaz bir savunma hattı oluşturarak toplumun sağlığını koruma misyonunu titizlikle sürdürmektedir.
Ne yazıkki bu kutsal mesleğin icrasında pek çok zorlukla karşılaşmaktayız.Az eleman çok iş, çalışma alanlarının uygunsuzluğu, dinlenme odalarının olmayışı ve görev dışı çalışmaya zorlanmaktayız.
Hepsen nöbet tutanların hareketidir.Gece çalışmasının gündüz çalışmasına göre daha ucuz olduğu hiçbir meslek grubu yoktur.Uzun çalışma süreleri ve yüksek iş yüküne rağmen hemşireler hakettikleri maddi ve manevi desteği yeterince göremiyor.Güncel çalışmalara göre genç hemşirelerin büyük bir kısmı yurt dışına gitmek istiyor.Dünya genelinde hemşire açığının belirgin olduğu bu dönemde hemşirelerim ize sahip çıkmazsak tolum sağlığı büyük bir tehdit altına girecektir.
Bu nedenle acil ve öncelikli olarak yeterli hemşire istihdamı sağlanmalı hemşireler hakettikleri ödemeleri tek kalemde almalı.kendilerini doğrudan  etkileyen kararlarda temsil yetkisine sahip olmalıdır.
Topluma sundukları değerli hizmetler için tüm hemşirelerimizi minnet ve saygılarımızı sunuyoruz.Hakettikleri maddi ve manevi değeri elde edinceye kadar durmadan yılmadan geri adım atmadan mücadele edeceğimize söz veriyor,Tüm hemşirelerimizi HEPSEN çatısı altında mücadele etmeye davet ediyoruz



Anahtar Kelimeler: Hemşirelerin talepleri