20 yıllık Anestezi Reanimasyon Uzmanı Tıp Doktoru iken bugün avukat olarak çalışmaktayım. Hukukçu hekimler Derneği kurucu üyelerinden biriyim.
Bir Malpraktis davasında savunulması gerekip gerekmediğini, dava dosyasının içeriğini veya hukuktaki sürelerin önemini bilmeyen hekimler…
Doğası gereği yüksek risk barındıran mesleğini icra eden bir hekimin karşı karşıya kaldığı bir hukuksal süreçte, başlangıçta verdiği mütalaa ile kendisini tıbbi terminoloji kullanarak savunduktan sonra sürecin yargıya yansıyıp yansımadığından haberi olmayan sağlık çalışanları..
Bu gerçeklik karşısında özellikle Sağlık Okulu hakkında temel bilgi vermek ve malpraktisten koruma , komplikasyonu yönetmek üzere Doktor ve Avukat arkadaşlarla gönüllük esasına dayalı eğitim vermeyi toplumumuza ve sağlık görevlilerine karşı kamusal bir borç bildik. Ve bu amaçla da Hukuk Hekimler Derneği'ni kurduk. Derneğimiz, Dr. Avukat Cengiz Bayram başkanımızla birlikte meslek odaları kanalı ile Türkiye'nin her tarafında eğitimler vermek üzere Edirne'den Çanakkale'ye, Denizli’den Van'a kadar gittik.
Bu eğitimler sırasındada özellikle vurguladığımız gibi Malpraktisten korunma veya komplikasyonların yönetilmesi konusunda yapılan çalışmalarda özellikle üstünde durulanlar şunlardır;
Ø Hekimin tıp uygulamasına yönelik kanunlar konusunda eğitimi önemlidir
Ø Hekimin etik sorumlulukları konusunda çok iyi eğitilmiş olması gerekir
Ø Kayıtların tam ve güncel olarak tutulması gerekir.
Buradan yola çıkarak İlk başta şunları aklımızda tutmalıyız.
Değerli sağlık çalışanları; Tıbbi uygulamalar, idari, özlük haklarınız dahil her konuda dernek sayfamızda WhatsApp'ta, Telegramda, kurduğumuz Hukukçu Hekimler Derneği Platformu dahil her yerde paylaştığımız iletişim bilgilerimizden derneğimizi arayabilirsiniz.
Av. Arab. Aynur Özensoy