HAYATİ YOLCULUK

HAYATİ YOLCULUK

Gaziantep Üniversitesi Hastanesinde 23 yaşındaki bir anne 22 Ağustos 2024 tarihinde sezaryen ile ikiz bebek dünyaya getirdi.

 

Gaziantep Üniversitesi Hastanesinde 22 Ağustos 2024 tarihinde sezaryen ile doğan ikiz bebeklerden birinde kalp damar anormalliği fark edilince, ameliyat için Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans uçakla  İstanbul  Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi  nakli gerçekleştirildi. 4 günlük bebeği hayatta tutmak için seferber olan sağlık çalışanları, bebeğin yaşama tutunabilmesi için yoğun çaba sarf etti.

Gaziantep Üniversitesi Hastanesinde 23 yaşındaki bir anne 22 Ağustos 2024 tarihinde sezaryen ile ikiz bebek dünyaya getirdi.  2110 gram ağırlığında dünyaya gelen bebeklerden birinde kalbin odacıkları arasındaki duvarda bir delik, kalpten çıkan büyük damarlardan biri olan aort damarının gelişiminde yetersizlik ve kalp kapakçıkları ile ilgili sorunlar görüldü. Ayrıca, kalbin büyük damarlarından biri olan aortun bir kısmında darlıkta tespit edildi. Bebeğe cerrahi müdahale gerektiği için Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans uçağı ile  İstanbul Çam Sakura Hastanesi’ne sevki gerçekleştirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI HAVA AMBULANSI ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR

Vaka ile ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzman Doktor Gizem Coşkun Yüksel ”22 Ağustos’ta Gaziantep Üniversitesinde dünyaya gelen ikiz bebeklerden bir tanesi 33 haftalık doğdu. Bebekte ciddi kalp damar hastalığı saptandı. Acil ameliyat olması gereken bebeğin İstanbul’a sevki için 112 Komuta Merkezi ile iletişime geçildi.  Daha sonra Sağlık Bakanlığının imkanları ile hava ambulansıyla sevkini planladık. Tabi bu hizmet Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunmaktadır. Bunun için de hastanemizden bebeği kuvöz ile teslim alıp ekiplerimizle birlikte Gaziantep Havalimanı’na kadar naklini sağlayıp hava ambulansına teslim ettik ve bebeğin İstanbul  Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine  transferini  sağladık.” dedi.

NADİREN İSTANBUL VEYA ANKARA’YA SEVK YAPILIYOR

Gaziantep’te bu tür hastaların sayısının az olduğunu belirten Yüksel “İlimizde çok nadiren sevk ihtiyacı olan hastamız oluyor. Gaziantep’te birçok hastanın tedavisi zaten yapabiliyor. Ama özellikle nadir görülen, acil ameliyat ihtiyacı olan vakalarda genellikle İstanbul ve Ankara’ya hava ambulansıyla ve karayolu ile hastalarımızın sevkini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 


 



Anahtar Kelimeler: HAYATİ YOLCULUK