Hastane binasının ortasında harabe olmaz.
Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Mahmut OĞUZ, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ortasında bulunan yıkıntıyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Hastane binasının ortasında harabe olmaz.
Hastanelerimiz binlerce vatandaşımızın hizmet aldığı sağlık kuruluşlarımızdır.
Hastanelerimiz temizlik ve hijyen olarak en üst seviyelerde olmalıdır.
Buca Seyfi Demirsoy Eğt. Ve Arş. Hast. faaliyet alanı içerisinde bulunan, blokların orta kısmında, Forbes Köşkü’ne(1908, 1910 yılları) ait, köşke uzak mesafede, (Metruk) müştemilat binası ve alan bulunmaktadır.
Mülkiyeti İzmir Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü’ne ait bu harabe bina hastaneye ait olmadığı için tamirat tadilat yapılamamaktadır.
Binanın yapısal olarak çok eski olmasından dolayı çökme ihtimali bulunduğundan çevreye zarar verme riski ve çevresindeki otlardan dolayı yangın riski de barındırmaktadır.
Hastanede; personellerin dinlenebileceği, çay-kahve içebileceği, acıktığında kısa süreli bir şeyler yiyebileceği, ve sosyalleşeceği bir alana ihtiyacının olduğu personeller tarafından defaten İdareye yazılı ve sözlü olarak bildirilmektedir
Harabenin hastane arsası içerisinde, hastanenin tam orta yerinde olması nedeniyle; acilen ihtiyaca ve binanın özelliğine uygun şekilde, Sağlık Bakanlığımız, İzmir Valiliğimiz, Buca Kaymakamlığımız, Buca Belediyemiz ve İzmir Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğü tarafından desteklenip, aslına uygun şekilde yapılarak, Hastane tarafından değerlendirilmesi personeller tarafından kullanılması elzemdir.
BİRLİK SAĞLIK SEN olarak, ilgili kurumlarımızı göreve davet ediyoruz.


-
1
ASİD GENEL BAŞKANI DR. YILDIRIM: “BAYRAMI SEVGİ, HUZUR VE ANLAYIŞ İÇERİSİNDE YAŞAMAYA TOPLUM OLARAK HEPİMİZİN İHTİYACI VAR”
-
2
SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI: “BAYRAMLAR BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMAYI PEKİŞTİREN ÖZEL GÜNLERDİR”
-
3
GAÜN Hastanesi’nde Bayramlaşma Töreni
-
4
Ambulans kazasında 1 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
-
5
RAMAZAN BAYRAMI’NDA ÇOCUKLARIN BESLENMESİNE DİKKAT
-
6
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Çanakkale Deniz Zaferi ve İstiklal Marşı Ruhu Anlatıldı
-
7
Adana’da Yoğun Bakıma Alınan Dr. Şule Gül Aydın Taburcu Oldu
-
8
Fatma Şahin’den Tabip Odasına Ziyaret
-
9
Hastadan 360 bin TL fazla para alan özel hastaneye emsal niteliğinde karar
-
10
Dr. Murat Topoğlu’nun oğlu hayatını kaybetti

