Hastalık izninde özel ameliyat yaptığı için doktorluk yapması yasaklandı!

Hastalık izninde özel ameliyat yaptığı için doktorluk yapması yasaklandı!

Oxford mezunu genç bir doktor olan Dr. Daniel Coventry'in, NHS'deki işi sırasında ücretli hastalık iznindeyken, özel bir kozmetik cerrahi kliniğinde çalıştığının ortaya çıktı.

 

Oxford'da eğitim görmüş genç bir doktor olan Dr. Daniel Coventry, NHS'deki görevinden ücretli hastalık izni alırken özel bir kozmetik cerrahi kliniğinde çalışırken yakalanmasının ardından hastaları tedavi etmekten men edildi. 33 yaşındaki Coventry, Western Sussex NHS Trust tarafından yıllık 35.000 Sterlin maaşla istihdam ediliyordu. Brighton'daki özel bir klinikte ise yüz germe ameliyatları 8.000 £'a, karın germe ameliyatları ise 6.000 £'a kadar çıkıyordu. 

Ciddi mesleki suistimalden suçlu bulundu

DailyMail'deki habere göre olay, Coventry'nin aldığı hastalık izinlerinin artmasıyla ortaya çıktı.

2019 yılında başlatılan bir soruşturma, Coventry'nin Brighton'da özel olarak işletilen bir klinikte yüz dolgusu, iple yüz germe ve kırışıklık karşıtı enjeksiyonlar gibi özel kozmetik hizmetler sunduğunu ortaya çıkardı. Bu özel çalışmanın, Coventry'nin NHS'ye katılmasından sadece bir yıl sonra, Nisan-Ekim 2018 arasındaki altı aylık bir dönemde gerçekleştiği tespit edildi.

NHS hastalık izni politikalarını bilmediğini iddia eden Coventry, Aralık 2019'da, ciddi mesleki suistimalden suçlu bulunduktan sonra Tıp Uygulayıcıları Mahkeme Servisi tarafından altı ay süreyle tıbbi uygulamalardan uzaklaştırıldı.

"Bir sahtekarlık vakası" 

Coventry, ücretli hastalık izni sırasında çalışmanın yasak olduğunun farkında olmadığını ve NHS'in hastalık iznine ilişkin politikalarını okumaya vakti olmadığını iddia etti. Ancak mahkeme heyeti, bu durumun birkaç ay boyunca tekrarlanan ve tıp mesleğine olan güveni sarsan bir sahtekârlık vakası olduğuna karar verdi.

Mahkeme Başkanı Samantha Gray yaptığı açıklamada, Dr. Coventry'in hastalık izniyle alakalı politikaları okumamayı tercih ettiğini söyledi. Ayrıca Dr. Coventry'nin yönetime ya da özel müşterilerine işten izinli olduğunu söylememesi nedeniyle bir aldatma unsuru olduğu değerlendirmesini yaptı.

Hekimliğin geleceğine yönelik soru işaretleri yaratabilir

GMC'nin avukatı Chloe Fairley, tıp mesleğinin itibarını korumanın önemini vurguladı ve "Halkın üyeleri bir doktorun dürüstlüğüne tam olarak güvenme hakkına sahiptir ve meslek ile halk arasındaki ilişki, doktorların her zaman dürüstlükle hareket etmesi beklentisine dayanmaktadır" dedi.(Medi magazin)