Hastalığa Değil, Sağlığa Yatırım Yapın

Hastalığa Değil, Sağlığa Yatırım Yapın

Sağlıklı Hayat Merkezi, kronik hastalığı olan bireylerin bütüncül bir yaklaşım ile tedavi ve takipleri diyetisyen, fizyoterapist ve psikolog tarafından bu merkezde gerçekleştirilmektedir.

 

Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM); sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulan çok amaçlı yapılardır. SHM’ler, toplum sağlığı merkezine bağlı ek hizmet birimi olarak faaliyet göstermektedir.

 

Obezite Tedavisinde Sağlıklı Hayat Merkezleri Etkin Bir Rol Oynamaktadır

“HASTALIĞA DEĞİL, SAĞLIĞA YATIRIM YAPMAK” anlayışını önemseyen Bakanlığımız, Sağlıklı Hayat Merkezleriyle; ülke genelinde aile hekimliği hizmetlerini desteklemeyi ve güçlendirmeyi, birinci basamakta hekimlik dışı sağlık hizmetlerine (diyetisyenlik hizmetleri, psiko-sosyal destek hizmetleri, fizyoterapi, çocuk gelişimine yönelik hizmetleri gibi) erişimi kolaylaştırarak hastaneye yığılmanın önüne geçmeyi, sigara ve benzeri zararlı maddelerin yol açtığı sağlık riskleri ve tehditleri ile mücadele etmeyi; hâlihazırda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programı çerçevesinde yürütülen hatalı beslenme alışkanlıkları ve obezite ile mücadele etmeyi; toplumun yaşam kalitesini yükseltecek alışkanlıkları kazandırmayı amaçlamaktadır. Sağlıklı Yaşam Merkezlerinde; beslenme danışmanlığı, fiziksel aktivite programları, psikolojik destek sağlık taramaları, eğitim ve seminerler verilerek toplumda önleyici ve koruyucu sağlık birimi olarak hizmet vermektedir.

 

Abdülkadir Konukoğlu Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Yasemin AYKILYAR ;

Obezite enerji alımı ve harcanması arasındaki dengesizlik sonucu vücutta yağ dokusunun artışı ile karekterize kronik bir hastalıktır. Obezite; diyabet, hipertansiyon, hiperlipidemi ve kardiyovasküler gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. 1980 yıllardan beri obezite dünyada üç kat artış göstermiştir. Ülkemizde de her üç kişiden biri obez olarak değerlendirilmektedir. Sağlıklı Hayat Merkezimizde obezitenin üç ayağını oluşturan yeme alışkanlıkları, psikojenik faktörler ve egzersiz eksikliği ile ilgilenen multidisipliner bir yaklaşım uygulanmaktadır. Vatandaşlarımız beslenme ile ilgili doğru bilgi edinme ve beslenme tedavisi almak için Sağlıklı Hayat Merkezlerinde bulunan beslenme danışmanlığı hizmetlerinden faydalanabilirler.”

 

Sağlıklı Hayat Merkezi, kronik hastalığı olan bireylerin bütüncül bir yaklaşım ile tedavi ve takipleri diyetisyen, fizyoterapist ve psikolog tarafından bu merkezde gerçekleştirilmektedir. 

 

Abdülkadir Konukoğlu Sağlıklı Hayat Merkezi’ne (0342) 322 51 80 numaralı telefondan direkt ya da aile hekimlerinden randevu almak suretiyle ulaşılabilmektedir. Direk başvuran bireyler vaka yönlendirme personeli tarafından değerlendirildikten sonra ihtiyaç duyduğu branşa yönlendirilmektedir. Merkezimizdeki tüm hizmetler ÜCRETSİZ olup, halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Ayrıca Nizip Salih Ekmekçi Sağlıklı Hayat Merkezi, Saha Mahallesi Atatürk Bulvarı No:46 Nizip ilçesinde hizmet vermekte olup, 0342 517 52 58 numaralı telefondan randevu alınmaktadır.