Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Bölgesel Üniversiteler İş Birliği ve İstişare Buluşmaları’nda Yerini Aldı
HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, toplantıya ilişkin değerlendirmesinde üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rolüne dikkat çekti.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) paydaşı olduğu ve üniversiteler arası iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan, aynı zamanda İpekyolu Üniversiteler Birliği’nin temellerini oluşturacak “İstasyon Akademi” modeli kapsamında “Yerel Kalkınmada Güç Birliği: Avrupa Ekosistemine Ortak Yolculuk” temasıyla üçüncüsü düzenlenen “İstasyon Akademi Bölgesel İş Birliği ve İstişare Buluşması”, Elazığ’da Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Programa; Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, HKÜ Araştırma Dekanı Doç. Dr. Serkan Aracı, HKÜ Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) Müdürü Cengiz Helvacıkara ve HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü İhsan Kuyumcu katılım sağladı.
HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, toplantıya ilişkin değerlendirmesinde üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rolüne dikkat çekerek, “İstasyon Akademi Modeli, üniversitelerimizin bilgi üretme gücünü yerel yönetimler ve sanayi ile buluşturarak somut çıktılara dönüştüren çok kıymetli bir yapı sunuyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, Avrupa Birliği ekosistemiyle uyumlu, sürdürülebilir ve yenilikçi projelerde aktif rol almaya, bölgemizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen ve kamu–üniversite–sanayi iş birliğini kurumsal bir yapıya kavuşturan İstasyon Akademi Modeli kapsamında düzenlenen bölgesel buluşmalar sürüyor. Bu kapsamda serinin ilki Adana’da Çukurova Üniversitesi, ikincisi Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, üçüncü buluşma ise Elazığ’da Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.
Bu kapsamda düzenlenen buluşmalar serisinde; Avrupa Birliği ekosistemiyle uyumlu, yenilikçi ve sürdürülebilir bölgesel kalkınma yaklaşımları ele alındı. Buluşma kapsamında, İstasyon Akademi bünyesinde yer alan 17 şehirden 26 üniversitenin rektörlerinden oluşan Danışma Kurulu, yerel yönetim temsilcileri, TOBB’a bağlı oda başkanları ve sanayi temsilcileri istişare toplantılarında bir araya geldi.
Program çerçevesinde Ufuk Avrupa ve Erasmus+ Programları odağında gerçekleştirilen tematik çalıştaylarda, bölge paydaşlarının uluslararası hibe mekanizmalarına katılımı ve proje geliştirme kapasitelerinin artırılmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
-
1
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DEN DOĞUM SÜRECİNE EBE EŞLİĞİ MODELİ!
-
2
26 yaşındaki hemşire pencereden düştü
-
3
Uluşan Profesör oldu
-
4
İl Sağlık Müdür Yardımcısının eşi işe gitmeden bir yıl maaş aldı iddiası
-
5
Medikal firmalar iflasın eşiğinde!
-
6
Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Ilgın Türkçüoğlu istifa etti
-
7
Silifke Devlet Hastanesi’nde Acil Tıp Teknisyenleri Günü Kutlandı
-
8
MAHKEME, İŞİTME CİHAZI FARKININ ÖDENMESİNE HÜKMETTİ
-
9
KAMUOYUNDA FİKSATÖR ÇETESİ OLARAK BİLİNEN ORTOPEDİ DOKTORLARI HAKKINDA YENİ GELİŞME!
-
10
Biyopside 36 Yaşındaki Eczane teknisyeni Hayatını Kaybetti

