Gürban " Sizce 2024 Mart ayı içerisinde bir hastanede nükleer arıza olmuş mudur?

Gürban

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa mı edecek yoksa görevden mi alınacak tartışmaları devam ederken İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'dan dikkat çekici bir iddia geldi

 

İyi parti milletvekili Mehmet Mustafa Gürban " Sizce 2024 Mart ayı içerisinde bir hastanede nükleer arıza olmuş mudur? Bu suç eğer bir fiilin karşılığı olarak ödenmişse, o fiilin karşılığı olarak ödenmiş demektir? Atom Enerji Kurumu ve Umkeoterapi muayenehaneleri nasıl incelenir ve değerlendirilir? Haftalarda da gelip düzenli olarak ölçümler yapılır mı? Hastane personeli ve personelinden yardım alınmış mı? Bunları bilen ve ısrarla tüm yetkililere bildirilen görevden alınmadı mı ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa mı edecek yoksa görevden mi alınacak tartışmaları devam ederken İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'dan dikkat çekici bir iddia geldi. Gürban önce sosyal medya hesabından 'Sizce 2024 Mart ayı içerisinde bir hastanede nükleer sızıntı olmuş mudur?
Bu sızıntı varsa eğer kamuoyundan gizlensin diye talimat verilmiş midir?
Atom Enerji Kurumu ve Umke hastaneye gelip incelemeler yapmış ve değerleri yüksek bulup sonraki haftalarda da gelip düzenli ölçümler yapmış mıdır?
Hastane personeli ve hastalar durumdan haberdar edilmiş midir?
Tüm bunları bilen ve ısrarla tüm yetkililere bildiren kişi görevinden alınmış mıdır?' diye sordu.

Kaya Holding'den Londra'da otel yatırımı

Tepkilerin ardından Vekil  şikayet dilekçesini paylaştı...

Nükleer sızıntı gibi daha önce benzeri yaşanmamış bir olayın olduğu iddiasına yönelik tepkiler yükselince Vekil MEhmet Mustafa Gürban, Meclis Dilekçe Komisyonu'na konuyla ilgili şikayet dilekçesini  paylaştı. Gürban'ın paylaştığı dilekçede geçtiğimiz mart ayında yaşandığı iddia edilen olayın Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde olduğu öne sürülüyor.