Göz kapakları, göz şeklini ve bakışları etkileyen, yüzün önemli bir parçasıdır. Kırışık ve düşük göz kapakları ya da göz torbaları yorgun ve yaşlı görünüme sebep olur. Ancak küçük bir cerrahi işlemle daha genç ve dinamik bir göz kapağı görüntüsü elde etmek mümkün.
Kimlere uygulanabilir?
Göz kapağı estetiği çoğunlukla, kapaklarda sarkma nedeniyle görme alanında daralma olan ve görme fonksiyonu bozulan orta yaş veya yaşlı hastalara uygulanır.
Ancak göz kapaklarında sarkma ve göz altında torbalanma nedeniyle estetik görünümü ve görme fonksiyonu etkilenen genç hastalara da uygulanabilir.
Ameliyat süreci
Ameliyat lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. Üst göz kapağında genellikle lokal anestezi tercih edilmekle birlikte işlem süresi yaklaşık 30-40 dakikadır. Alt göz kapak ameliyatı ise genellikle genel anestezi altında yaklaşık 40-60 dk sürmektedir.
Ameliyat sonrası
Ameliyattan sonra ilk haftalarda şişlik veya morluklar oluşabilir ancak bunlar zamanla kendiliğinden geçer. Bu durumu azaltmak için 24 saat içerisinde soğuk kompress önerilir. Ameliyattan 1 gün sonra hastalar sosyal hayatlarına dönebilir. Ameliyattan sonra atılan dikişler 1. Hafta kontrolünde alınır. Tam iyileşme 1. Ayda sağlanır.
Ameliyat sonrası iz kalır mı ?
.Dikişler alındıktan sonra iz kalmasını önleyici kremler reçete edilir. Yara yeri iyileşmesi kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte genellikle çok az veya hiç iz kalmaz. Üst kapak estetiği ameliyatı sırasında yapılan kesi tam doğal kapak katlantı sınırına yerleştirilir bu sayede yara yeri daha az görünür hale getirilmiş olur. Alt kapak estetiği ameliyatında ise ya kapak iç kısmından ya da kirpikli kenar hizasından kesi yapılır. Bu ameliyat sonrasında da iz kalmasını beklememekteyiz.