Gaziantep’te taksiciye bıçaklı saldırı

Gaziantep’te bir taksi şoförü, aracına aldığı yolcunun bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırı anları araç kamerasına yansırken yüzünden ve boynundan yaralanan taksici hastaneye kaldırıldı.

ASAYİŞ 20.05.2025 08:25:00 0
Gaziantep’te taksiciye bıçaklı saldırı

 

Olay, akşam saatlerine doğru Şahinbey ilçesi Perilikaya Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, ticari taksi şoförü Hüseyin Y., aracına aldığı ismi öğrenilemeyen yolcusunun önce sözlü sonra da bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırı sırasında yüzünden ve boynundan yaralanan taksici, kendisini güçlükle aracından dışarı atarken saldırgan ise olay yerinden kaçtı.
 

Yüzünden ve boynundan yaralanan taksici hastaneye kaldırıldı

 

Yaralanan taksici Hüseyin Y., çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hüseyin Y., daha sonrasında ise Gaziantep Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

 

Saldırı anları saniye saniye araç kamerasında
 

Taksicinin, yolcunun bıçaklı saldırısına uğrama anları ise araç kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, ikili arasında başlayan tartışmanın boğuşmaya dönmesi ve sonrasında yolcunun taksiciyi bıçaklama anları yer aldı. Görüntülerin devamında taksici sürücüsünün kendisini güçlükle aracından dışarı atma ve saldırganın kaçma anları ise dikkat çekti.
 

Kaçan saldırgan yolcu yakalandı

Bindiği takside tartıştığı sürücüyü bıçaklayarak kaçan saldırgan yolcu, polis ekipleri tarafından yakalandı. Olayla ilgili Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde 19.05.2025 günü akşam saatlerinde meydana gelen taksi şoförü H.Y isimli şahsın aracının içerisinde kesici aletle yaralanması olayı ile ilgili Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan inceleme sonucu olayın şüphelisi M.G. isimli şahıs yüz tanıma sisteminden tespit edilmiş devam eden kamera ve saha araştırması neticesinde şüpheli şahıs kullanmış olduğu suç aleti ile birlikte yakalanmıştır" ifadelerine yer verildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.