Tutuklandı
Dün akşam, acil serviste yeşil alanda muayene esnasında kendisine serum takılmadığı iddiasıyla doktor Şerife Rabia B.’ye bıçaklı saldırıda bulunan ve Olay esnasında Güvenlikçi arkadaşlardan birinin parmağını kıran şahıs tutuklandı
Gaziantep’te 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde akşam saatlerinde Melihsah B. Adlı saldırgan acil serviste yeşil alanda muayene esnasında kendisine serum takılmadığı iddiasıyla doktor Şerife Rabia B.’ye bıçaklı saldırıda bulundu. Saldırgan, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilirken, olay yerine polis ekipleri sevk edildi.
Şikayetçi Oldu
Doktor Şerife Rabia B., Melihsah B.’den şikayetçi olurken, polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Saldırı nedeniyle geçici olarak hizmete kapatılan acil servis, durumun tekrardan normale dönmesiyle birlikte hizmete tekrardan açıldı.
Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi acil servisinde serum takılmamasını gerekçe gösteren bir hastanın, önce meslektaşımıza bıçakla saldırdığını, ardından saldırıyı engellemeye çalışan güvenlik görevlisinin parmağını kırdığını üzülerek öğrendik. Saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza ve çalışma arkadaşımıza geçmiş olsun diliyoruz.
Sağlıkta şiddet sadece hekimlerin ve sağlık emekçilerinin değil, aynı zamanda acil servisler başta olmak üzere hastaların yaşamlarını da riske atmakta ve bir halk sağlığı sorunu yaratmaktadır. Hastanelerde can güvenliğini sağlamak Sağlık Bakanlığı’nın sorumluluğudur. Çözüm için öncelikle TTB olarak hazırladığımız kanun teklifi önerimiz TBMM gündemine alınıp hayata geçirilmelidir.
25 Şubat’ta İstanbul’dan başlattığımız ve yarın Ankara’daki Büyük Hekim Buluşması/Forumu'nda noktalayacağımız Beyaz Yürüyüşümüz boyunca dile getirdiğimiz üzere;
Şiddetsiz, güvenli çalışma ortamlarının sağlandığı, halk sağlığının korunduğu #BaşkaBirSağlıkSistemiMümkün!
25 Aralık Devlet Hastanesi’nde bir doktorumuzun bıçaklı saldırıya uğraması, artık sağlıkta şiddetin vahim boyutlara ulaştığını bir kez daha gösterdi. Bir insan can kurtarmaya çalışırken, bıçaklanma korkusuyla mı mesleğini yapacak? Hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız, gecesini gündüzüne katarken, karşılığı şiddet mi olacak?
Bu saldırı münferit bir olay değildir! Bu, sağlıkta şiddetin normalleştiği, önlem alınmadıkça her gün daha da vahşileştiği bir düzenin sonucudur. Sağlıkta şiddet yasası kâğıt üzerinde kaldıkça, caydırıcı cezalar uygulanmadıkça, hastaneler güvenli alanlara dönüşmedikçe bu olaylar yaşanmaya devam edecek!
Buradan yetkililere açık çağrımızdır: