Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin genç dekanı olarak göreve başlayan Prof. Dr. Mustafa Özdal, eğitim hayatının çoğunun Gaziantep’te geçtiğini belirterek, “Temel hedefimiz fakülte olarak geçmişimizi bilip geleceğe buna göre yön vermek olacak.” dedi.
Prof. Dr. Özdal, donanımlı geçmişini “2002 yılında hokeyle tanışarak milli takım oyuncusu olarak görev aldım. Merkez Hakem kurulunda görevlerim oldu. Aynı zamanda birçok uluslararası müsabakada da hakem olarak görevlendirmelerde yer aldım. Bu branşların haricinde Gaziantep Üniversitesi’nde 2013 yılında göreve başlamadan önce Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak bir atamam oldu. Gaziantep’in Araban ilçesinde 4 yıl çalışmanın ardından merkeze tayin olarak 7 yıllık bir Milli Eğitim serüveninin ardından Gaziantep Üniversitesinde 2013 yılında göreve başladım 2015 yılında yardımcı doçent olarak görevlendirildikten sonra 2017 yılında ise doçent oldum. Bu yıl itibariyle de profesörlük kadrosunda görevlendirilip dekanlık görevi tevdi edilmiş oldu.” şeklinde anlattı.
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden bahseden Prof. Dr. Özdal, “1997 yılında kurulan fakültemiz yüksekokul olarak kuruldu. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü ile başladı. Benim de mezuniyetim yine Gaziantep Üniversitesi’nden. Lisanstan beri 20 yıllık geçmişini biliyorum. Gaziantep Üniversitesi’nde spor bilimlerini bilerek geleceğe bir yönlendirme yapmanın derdindeyiz.
HENÜZ 3 BÖLÜM VAR
3 bölümle şehre hizmet vermekteyiz. Bunlar Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümü, Antrenörlük Eğitimi bölümü ve Yöneticilik bölümü. Lisansta bizim eğitim verdiğimiz bölümler bunlar olmakla beraber bu bölümlerin tamamı yüksek lisans derecesi düzeyinde verilen eğitimleri de mevcut. Aynı zamanda Beden Eğitimi ve Spor bölümünde doktora eğitimi de vermekteyiz.
TÜRKİYE’DE TEK
Bunların haricinde 2021 yılında Türkiye’de başka hiçbir üniversitede hani bulunmayan geleneksel sporlar anabilim dalını da kurmuş olduk. Bildiğiniz üzere Gaziantep ‘aba güreşi’nin şehri. Bu tür geleneksel güreşlere okçuluk, geleneksel atçılık gibi branşlarını da yeşertmek için bunların geleneğini, kültürünü yansıtmak adına böyle bir ana bilim dalında Türkiye’de tek olmakla birlikte çok değerli bir bölüm kurduk. Henüz bu bölümden mezunumuz yok. Çünkü daha yeni kuruldu muhtemelen ocak ayından itibaren mezunlarımız da lisansüstü düzeyde tamamlanmış olacak.”
DERDİMİZ SPOR ŞEHRİ GAZİANTEP
Temel amaçlarının şehre bilimsel destek sağlamak olduğunu açıklayan Dekan Prof. Dr. Özdal, “Bizim temel amacımız bilimsel merkez olarak şehre spor anlamında bilimsel katkıyı sağlamak. Geçmişe dönük baktığımız zaman müdürlerimiz, dekanlarımız fakültemize büyük emekler vermiş. Biz de bundan sonra bu emekleri, bu bayrağı daha da öteye taşımanın derdindeyiz. Yüzümüzü şehre dönmek mottosuyla yola çıkmış bulunmaktayız. Derdimiz, davamız spor şehri Gaziantep diye var olan markaya akademik bir destek olmak.
BİLİMSEL BİR İŞ BİRLİĞİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ
Buraya bilimsel bir destek, bilimsel bir çaba sarf etmek istiyoruz. Dolayısıyla da gerek Spor İl Müdürlüğümüzle gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, belediyelerimizin spor şubeleriyle yüksek düzeyde bir iş birliği sağlamak istiyoruz. Bu iş birliğinde de temel amacımız, spor şehri Gaziantep’ bilimsel destek sağlamak. Çünkü bizim gerçekten akademik başarılarıyla ön plana çıkmış birçok hocamız var. Bu hocalarımızın değerini şehre yansıtmak, reflekte etmek istiyoruz. Temel bakış açımız ve misyonumuz bu diyebiliriz.
AMACIMIZ BÖLÜM SAYISINI 5’E YÜKSELTMEK
Fakültemizde, bölüm sayısını yükseltmeyi düşünüyoruz. Hem Engellilerde Spor diye bir bölüm hem de Rekreasyon diye bir bölüm katarak toplamda bölüm sayımızı beşe yükseltmek gibi bir amacımız var. Bu şehirle bütünleşeceğiz, yüzümüze şehre dönerek birtakım protokoller gerçekleştireceğiz. Bunun ardından şehirde başarısını kanıtlamış birçok branşta kulüp var. Bu kulüplerle, yöneticilerle ve bu kulüplerin sporcularıyla gerek söyleşiyi gerek kariyer günleri gibi etkinliklerle iç içe, beraber hareket edebilmek istiyoruz.” açıklamalarını kaydetti.(telgraf.net)