Gaziantep' te Sağlık Ekipleri Hazır. Kurban Bayramı Sağlık Tedbirleri Uygulanmaya Başladı.

Gaziantep

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri olarak Kurban Bayramı’nda 62 istasyon 186 personel ile acil sağlık hizmeti sunacak.

 

Acil Sağlık Ekipleri Kurban Bayramı İçin Görev Başında

Bayram boyunca özellikle trafik kazalarının yoğun yaşandığı güzergahlardan Gaziantep Nurdağı D400 karayolu üzerinde 1 ambulans ve 3 sağlık personeli, TAG otoyolu üzerinde Gaziantep-Adana istikametinde dinç dinlenme tesislerinde 1 ambulans ve 3 sağlık personeli, TAG otoyolu Gaziantep Batı gişelerinde 1 UMKE aracı ve 3 UMKE personeli, TAG otoyolu Gaziantep Kuzey gişelerinde 1 UMKE aracı ve 3 UMKE personeli ile toplamda 2 ambulans 6 sağlık personeli ve 2 UMKE aracı 6 UMKE personeli hazır bulunarak bayram boyunca oluşabilecek trafik kazalarına karşı tedbir alınmıştır.

Rumkale’ye Yeni Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu

Ayrıca Yavuzeli ilçesinde bulunan Rumkale turistik bölgesinde yeni Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu bayramın 2. günü itibari ile faaliyete başlayacaktır. Özellikle turizm faaliyetinin yoğun olduğu zaman dilimlerinde çalışacak bu istasyon, bölgeyi ziyaret eden vatandaşlarımıza acil sağlık hizmeti sunacaktır. Bölgeye en yakın hastanenin yaklaşık 40 dakikalık bir mesafede olması, ve yine bölgeye en yakın acil sağlık hizmetleri istasyonunun 30 dakikalık bir mesafede olması sebepleri ile Rumkale bölgesinde acil sağlık hizmet sunumu ihtiyacı doğmuştur. Oluşabilecek her türlü sağlık ihtiyacına hızlı müdahale edip sağlık hizmet sunumunda herhangi zaman kaybına sebebiyet verilmeyecektir. Bu sayede bayram boyunca hem turizm faaliyetleri hem de oluşabilecek trafik kazalarına karşı alınan bu tedbirler doğrultusunda; Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri olarak çok daha hızlı reaksiyon gösterip acil sağlık hizmet sunumunda olası hiç bir gecikmeye sebebiyet vermeden vatandaşlarımıza hızlı ve etkin hizmet sunmaya devam edeceğiz.