Gaziantep Narkotik Suçlarla Mücadelede Türkiye Birincisi Oldu.

Gaziantep Narkotik Suçlarla Mücadelede  Türkiye Birincisi Oldu.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadelede Türkiye birincisi oldu. Gaziantep Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ’a ödül verildi.

 

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, ülke geneli Narkotik Suçlarla Mücadele Performans Birincilik Ödülünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun elinden aldı. Antalya'da düzenlenen Narkotik Suçlarla Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na katılan Bakan Soylu, Başbuğ ve ekibini tebrik etti. Ödül törenine Başbuğ'un yanı sıra Emniyet müdür yardımcısı Bülent Polat , Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nurdoğan Topalbekiroğlu katıldı. 

Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Değerlendirme Toplantısı'nda Gaziantep adına gurur veren bir ödül töreni yapıldı. Başarılı çalışmalarıyla her kesimin takdirini kazanan İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ,  ülke geneli Narkotik Suçlarla Mücadele Performans Birincilik Ödülünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun elinden aldı. Başbuğ, böyle bir ödülü almaktan gurur duyduğunu söyledi. Bunun bir ekip başarısı olduğunu belirten Başbuğ, "Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz personeline teşekkür ederim" dedi. 

 

TEYAKKUZDA OLUN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Uyuşturucu meselesinde önlerindeki en ciddi tehdidin metamfetamin olduğunu dikkati çekerek, Küresel ölçekte kullanımı artıyor. Türkiye'de 2015 yılında itibaren görülmeye başlanmıştır. Bu işin üzerine düştük. Türkiye'de ilk kez bir madde hakkında genelge yayınlandı ve tüm birimlere gönderildi. Bu genelgeden sonra da metamfetamin konusunda çok ciddi bir yakalama ve saha baskısı ortaya konuldu. Saha baskısını arttırmakta kararlıyız." dedi.

 

AĞIRLIK VERECEĞİZ

Önlerindeki dönemde ağırlık verecekleri konunun arabalarda uyuşturucu kullanımı konusu olduğunu açıklayan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Evlerdeki uyuşturucu kullanımı baskısını anneler üzerinden kuruyoruz. 1,4 milyon anneye 'en iyi narkotik polisi anne' eğitimi verdik. Milli Eğitim Bakanlığımızla da 3 ay içerisinde 25 milyon insana ulaşacağız. Üçüncü önemli kullanım yeri de ev ve metruk binalardan sonra arabalar. Uyuşturucunun arabada kullanım saati olarak değerlendirdiğimiz saatlerde araba operasyonlarını devam ettireceğiz. Parklar da önemli. Işıklandırılması ve bekçilerin devriye atması en temel meselelerimizden bir tanesi. Uyuşturucu en fazla yüzde 47,5 ile evde, yüzde 21,2 ile metruk binalarda, yüzde 12,8 ile arkadaşının evlerinde, yüzde 10,8 ile de arabalarda kullanılıyor. Bunların hepsine baskı yapıyoruz. Okul önlerindeki baskımız, annelere yönelik eğitimlerin olumlu etkilerini görmeye başladık. Sağda solda park etmiş, gözden ırak yerlerdeki araçlara yönelik nezaket ve hukuk kuralları çerçevesinde teyakkuzda olmamız lazım."

 

KAPINIZ AÇIK OLSUN

Soylu, kaymakamlık ve valiliklerin kapılarının "Evladımı uyuşturucudan kurtar." diyen madde bağımlısı çocuğu olan bütün anne ve babalara sonuna kadar açık olması gerektiğini vurgulayarak "Onların dertleriyle dertlenmeyen bizden değildir." ifadesini kullandı. Cumhuriyet'in 100. yılında sonraki nesillere güçlü Türkiye bırakmakla yükümlü olduklarına dikkati çeken Soylu, Türkiye'den bütün uyuşturucu satıcılarının, uluslararası spekülatörlerin korkması gerektiğini sözlerine ekledi. (gaziantep27.net/Leyla Özekşi Polat)