GAZİANTEP MUSABEYLİ DERNEĞİ MUSABEYLİ 56 MUHTAR VE MECLİS ÜYESİYLE ORYANTASYON GEZİSİNDE BULUŞTU

GAZİANTEP MUSABEYLİ DERNEĞİ  MUSABEYLİ 56 MUHTAR VE MECLİS ÜYESİYLE ORYANTASYON GEZİSİNDE BULUŞTU

Oğuz Boyları Federasyonu ve Gaziantep Musabeyliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Huzeyfe Durmaz “bu toplantı ve gezinin her yıl geleneksel olarak düzenleyeceklerini ifade etti.

 

Oğuz Boyları Federasyonu’na bağlı Gaziantep Musabeyliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gaziantep’te Musabeylilerin yoğun olduğu mahallelerdeki Musabeyli Muhtarlar ve Musabeyli’deki tüm muhtarlarla birlikte Rumkale, Şanlıurfa ve Halfeti gezisinden sonra bölgenin sorunlarını Şanlıurfa’da bir toplantı düzenleyerek konuştular.

Oğuz Boyları Federasyonu ve  Gaziantep Musabeyliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Huzeyfe Durmaz’ın katkılarıyla gerçekleşen gezi etkinliği muhtarlar ve meclis üyeleri arasında memnuniyet oluşturdu. Mahalle ve köylerdeki sorunlar tek tek ele alındı.

Oğuz Boyları Federasyonu ve  Gaziantep Musabeyliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Huzeyfe Durmaz “bu toplantı ve gezinin her yıl geleneksel olarak düzenleyeceklerini ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gerçekleştirdiği Kızılcahamam toplantıları gibi bizde gücümüz oranında bu toplantı ve geziyi her yıl geleneksel olarak yapacağız” dedi.

Durmaz konuşmasında bu tür gezi ve toplantıların ne kadar önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayarak Musabeyli yöresinin muhtarlarının da bir arada tanışması, birbiriyle entegre olması kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Durmaz Gaziantep Şahinbey ilçesinde sadece 8 mahalleye dağılmış 86 bin Musabeyli hemşerilerinin olduğunu ve bu mahallelerin muhtarlarının hemen hepsinin de Musabeyli olduğunu vurguladı.

Durmaz ayrıca Musabeylilerin oturduğu mahallelerdeki ihtiyaçlar, mahalle sorunları, Musabeyli’deki köylerde yatırım , yol, su sorunlarının da ortak bir dille ifade edilmesi yönünde bu toplantıda karara bağladıklarını açıkladı.

Şanlıurfa ve Halfeti gezi ve toplantısına Musabeyli Ak Parti İlçe Başkanı Cengiz Hızal, Musabeyli MHP İlçe Başkanı Hasan Polat, Musabeyi Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet şahin, Musabeyli Ak Parti ve MHP meclis üyeleri ve Gaziantep Musabeyli mahalle muhtarları ve Musabeyli mahalle ve köy muhtarları katıldılar.

Toplantı ve gezi sonrası Muhtarlar Şanlıurfa sıra gecesinde moral yemeğine katıldılar.