GAZİANTEP MECLİS ÜYELERİ BELLİ OLDU

GAZİANTEP MECLİS ÜYELERİ BELLİ OLDU

31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde Gaziantep'te Belediye meclis üyeleri belirlendi.

 

AK Parti Gaziantep’te meclis üyelikleri listesi tamamlandı.
 

31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde AK Parti Gaziantep’in ve Cumhur ittifakının Belediye meclis üyeleri belirlenmesi süreci yapılan titiz ve özverili çalışmanın ardından tamamlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Sayın Fatma Şahin’in ardından ilçe belediye başkan adaylarının isimlerinin açıklanmasından sonra Belediye Meclis üyelikleri için yapılan başvuruların değerlendirildiği AK Parti Gaziantep’teki çalışmalarda; AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in başkanlığı’nda İl Koordinatörü Hakan Kahtalı, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız ile İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımızın yanısıra İlçe Başkanlarımız ve Cumhur ittifakı ortağımız MHP İl Başkanı Sayın Mustafa Bozgeyik ve ittifak Belediye Başkan adaylarının da katkılarıyla yapılan değerlendirmelerde listeler uzlaşılarak, mutabakatla tamamlandı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Belediye Meclis üyeliği için AK Parti’ye müracaat edenlerin yoğun ilgisinden ve teveccühlerinden dolayı teşekkür etti.
Çetin, Belediye Meclis üyeliği adaylarını belirleyen komisyonun liyakatı, demografik yapıyı ve teşkilat mensubu olmayı, cinsiyet, yaş ve meslek gruplarını esas alarak özverili ve titiz bir çalışmanın yapıldığını belirterek, “Grup Başkanımız Sayın Abdullah Güler başkanlığında yürütülen değerlendirme toplantılarımızda 5 yıl boyunca Gaziantep’e hizmet edecek, geleceğini şekillendirecek, sorunlarına çözüm üretecek meclis üyelerinin yer alacağı meclis üyeleri listesi çalışmalarımızı büyük bir uzlaşı ve mutabakatla tamamladık. 2019 yılından beri belediye meclis üyesi olarak çalışan, katkı sağlayan, Gaziantep’teki hizmetlerin örnek alınmasını sağlayan belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Meclis üyelikleri listelerinin İl ve ilçe
seçim kurullarına teslim edildiğini kaydeden Çetin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin ile ilçe belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza ve milletvekillerimiz ile MHP il Başkanı ve yöneticilerine birlik ve beraberlik içinde tamamlanan bu süreçten dolayı tekrar teşekkür ediyorum.
Allah dirliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Listede olan olmayan başvuru yapan AK Partiye gönül vermiş tüm dava ve yol arkadaşlarımla sahada olacağız. Bundan sonra 31 Mart seçimlerinde Cumhur ittifakı olarak Gaziantep’te 10 belediyenin tamamını alarak rekor kıracağız.” diye konuştu.

 

İşte Ak Parti Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyeliği adayları listesinin ilk 20 sırası:
 

Mehmet Murat ÖZGÜLER

Ertuğrul TEYMUR

Hakan ASLANSOY

Feray YILMAZ

Erkan TAZEOĞLU

Memik YILMAZ

Hacı Ahmet ERDOĞAN

Mehmet HAZ

Hülya KILIÇ

Yakup BEŞE

Hasan OĞUZ

Ahmet Doğan ÇİÇEK

Dicle DEMİRDELEN

Murat SOYTÜRK

Mehmet Sinan AZGIN

Reşat YILDIZ

Engin SÖKMEN

Serdar ÖNEL

Özkan ALPASLAN

Ömer DAĞLIOĞLU

 

CHP Şahinbey’de işlem tamam

İlk sırada Hasan Şencan’ın ilk sırada yer aldığı CHP’de genel merkez ön seçim sıralamasının dışına çıkarak,  kadın ve gençlik kotasını uyguladı. İkinci sırada Yılmaz Güler’in yer aldığı listede, Nurgül Doğan ise kadın kontenjanından girdi. İŞTE CHP'NİN ŞAHİNBEY MECLİS ÜYESİ ADAYLARI:

 

 

CHP Şehitkamil ilçesinin meclis üyeleri aday listesi belli oldu. İŞTE O LİSTE:

 

CHP Karkamış belediye meclis üye listesi belli oldu

CHP Gaziantep Karkamış ilçesi meclis üye listesini belirledi. CHP’nin Karkamış listesi şöyle oluştu:
1-Talip yılmaz
2-Mesut Doğan
3-Erdal Danabaş
4-Ahmet Uzunaslan
5-Talip Bozkurt
6-Halil Çiçek
7-Yavuz Yalçın
8-Hatice Alagöz
9-Semir Akkurt
10-Sait Demir
11-Hacı Ahmet Doğan

 

MHP Gaziantep’te listede kimler var?
 

Gaziantep'te Milliyetçi Hareket Partisi’nin zorlu geçecek olan yerel seçim öncesi 3 ilçede  Meclis Üyesi Aday mesaisini tamamladı. Listede bir birinden ilginç isimler var.

Mevcut meclis üyelerinden hiç kimse listeye giremediği listelerde Merkez ilçe Şahinbey ve Şehitkamil'de 4'er olan meclis üyeleri sayısı 5'e yükseldi.  31 Mart Yerel seçimler öncesi MHP TBMM idare Amiri Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, il Başkanı Mustafa Bozgeyik ve il teşkilatının yaklaşık 10 günden beri üzerinde çalıştığı listelerde sona gelindi. Cumhur ittifakıyla birlikte seçime giden MHP Gaziantep'in AK Parti ile birlikte seçime girdiği merkez ilçelerinden Şahinbey'de seçilebilecek yerlere şu isimler yerleştirildi: Cuma Kaymakçı, Murat Aslan, Abdullah Şaşıuşağı, Mahmut Kalkan Mehmet Mustafa Polat ve Rıza Demir Görüşmelerde seçim sonrası MHP'yi temsilen Cuma Kaymakçı'nın  Belediye Başkan yardımcılığına getirileceği konusunda mutabakata varıldığı ise gelen bilgiler arasında. Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi olan Şehitkamil'de ise AK Parti listelerinden şu isimler yer aldı: Memik Yılmaz, Ahmet Doğan Çiçek, Serdar Önal, Bozbeyli Eşme ve Mustafa Kemal Baygün meclis üyesi olarak seçilebilecek listede yer verilirken, 1 Nisan'dan sonra belediye Başkan Yardımcısı olarak da Memik Yılmaz'ın MHP'yi temsil edeceği öğrenildi.  

MHP OĞUZELİ’NDE KILIÇ İLE DEVAM 

Milliyetçi Hareket Partisinin 2 dönemdir başarılı bir şekilde belediye başkanlığını sürdüren Mehmet Sait Kılıç 3. dönemde yine Merkez ilçe Oğuzeli ilçesinden Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.  Gaziantep'te Cumhur ittifakında Milliyetçi Harekat Partisine verilen Oğuzeli, Karkamış ve Araban ilçelerinde Meclis üyeliklerinin listedeki son hali tamamlandıktan sonra ilçe yöneticileri ilçe seçim kurula listeleri teslim ettiler.  

KARKAMIŞ'DA DURUM NE? 

Karkamış ilçesinde Cumhur ittifakı MHP'nin Belediye Başkan adayı gösterdiği Bülent Tiryaki'nin 1 kontenjan olarak toplam 11 kişilik listede MHP'ye 1. 4. 6. ve 8'nci sıradaki isimler kontenjan olarak verildi. 

 

ARABAN  

MHP'nin iddialı olarak seçime girdiği ilçelerden birisi olan Araban'da ise 2'si kontenjan olamk üzere 15 Belediye meclis üyelistesinden 1.3.5.7.9.11 ve 13. sıradaki isimler MHP'ye kontenjan olarak verildi. 

 

 

İYİ Parti Şehitkamil listesi belli oldu!

 

İYİ Parti Şehitkamil listesi belli oldu!

YAVUZELİ’DE TAMAM

İYİ Parti Yavuzeli İlçe Başkanlığı tarafından İlçe Seçim Kuruluna Yavuzeli Belediye Meclisi Aday Listesi sunuldu. Listede şu isimler yer aldı:  İbrahim Özdemir, Ali Koç, Ünal Kalkan, Hüseyin Bayık, Memik Göğüş, Sabri Genç, Recep Dalkılıç, Bayram Asan, Yasin Kurt, Muzzez Düzer, Süleyman Düzer, kontenjdan ise Mustafa Çakmak listeye giren isim oldu.

 

Yeniden Refah Gaziantep’te Sürpriz peşinde!

Yeniden Refah Partisi Gaziantep il başkanı Sedat Yıldız, Büyükşehir, Merke ilçe Şahinbey, Şehitkamil ve 7 ilçe  Belediye Başkan adaylarının ve meclis üyelerinin isimlerinin netleştiğini belirtti. Yıldız “Liyakatlı bir liste hazırladık. Partimizin gücünü 1 Nisan’da herkes görecek” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nde Gaziantep’te 31 Mart 2024 yerel seçiminde aday gösterilen tüm isimler ilçe seçim kuruluna verilmek üzere yola çıkan listede Belediye Başkan adayları ve Belediye Meclis Üyesi aday listelerine girecek isimler netleşti.

 

 













 



Anahtar Kelimeler: GAZİANTEP MECLİS ÜYELERİ BELLİ