Gaziantep'te ilk ve tek... 32 yataklı Özel Yaşam Yaşlı Bakım ve Huzurevi Merkezi Açıldı.

Gaziantep

Gaziantep’te yaşlılara hizmet veren 32 yataklı Özel Yaşam Yaşlı Bakım ve Huzurevi Merkezi, Gaziantep’teki önemli bir ihtiyacı gidermeye çalışıyor. Gaziantep’in ilk ve tek özel Yaşam Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi, ev konseptinde

Gaziantep’te yaşlılara hizmet veren 32 yataklı  Özel Yaşam Yaşlı Bakım ve Huzurevi Merkezi, Gaziantep’teki önemli bir ihtiyacı gidermeye çalışıyor. Gaziantep’in ilk ve tek özel Yaşam Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi, ev konseptinde  sağlıklı bir ortam sunuyor.


Özel Yaşam Yaşlı Bakım ve Huzurevi Merkezi Kurucu Müdürü ve Kurum Hekimi Uzm Dr. İbrahim Büyükkömürcü , Gaziantep’te önemli bir eksikliği gidermeye çalıştıklarını belirterek ‘’ Kentte yaşlı bakım merkezi ve huzurevi eksikliğini hissettik ve bununla ilgili çalışmalar yaparak 32 yataklı kentin ilk özel yaşlı bakım ve huzurevini açtık’’ dedi.

 

YAŞLI BAKIM VE HUZUREVİ EKSİKLİĞİNİ HİSSETTİK

Özel Yaşam Yaşlı Bakım ve Huzurevi  Merkezi Kurucu Müdürü ve Kurum Hekimi Uzm Dr. İbrahim Büyükkömürcü ‘’20 yıldır Gaziantep'te anestezi ve yoğun bakım uzmanı olarak görev yapmaktayım. Gaziantep'te yaşlı bakım merkezi ve huzurevi eksikliğini hissettik ve bununla ilgili yaklaşık 5 ay çalışmalar yaptık.  Sonunda Gaziantep'in ilk yaşlı bakım ve huzurevini açtık. Burası yaklaşık 32 yataklı 1,2 ,3 ve 4 kişilik odalardan oluşan bir yaşlı bakım merkezi haline geldi. Erişilebilirlik imkanı olan erişebilirlik belgesine sahip ve tüm sosyal ve fiziksel imkanları olan bir merkez halinde hizmet veriyoruz.’’ dedi.

 

KABUL ŞARTLARI VAR

Yaşlı bakım ve huzurevinde kalmanın bir takım şartları olduğunu belirten Dr. Büyükkömürcü ‘’Yaşlı bakım ve huzurevi merkezimizde kalmak için her şeyden önce hastanın 55 yaş üstü olması  ve psikiyatrik hastalığı olmaması gerekiyor. Ayrıca hastamızın herhangi bir enfeksiyon hastalıkları  bulunmadığına dair rapor gerekiyor. Yaşlılarımızın ruhsal ve fiziksel bakımları yapılıyor. Gece ve gündüz 24 saat hizmet veren yoğun bakım hemşirelerimiz bulunuyor.Psikolog ve sosyal çalışmacı arkadaşlarımız ile birlikte hastalarımıza tüm fiziksel ve ruhsal desteği sağlıyoruz. Hastaların bir kısmı kendi kendine yetemeyecek hastalar, günlük bakımları beslenmeleri , tedavileri ve psikolojik yardımları yapılıyor’’ dedi.

 

HASTALARIMIZA TAMAMEN PALYATİF DESTEK SAĞLAMAKTAYIZ

Özel Yaşam Yaşlı Bakım ve Huzurevi  Merkezi Kurum Müdürü Psikolog Zeliha Öğretmen  ‘’Hastalara, psikolojik destek sağlıyoruz.Sosyal çalışmacı arkadaşlarımız tarafından çeşitli aktiviteler yapılıyor. günlük olarak sabah sporu ve egzersizlerin yanı sıra  ince motor beceri aktivasyonları çalışıyoruz. Bunun yanında hastaların katılımı ile çeşitli aktiviteler yapıp sinema günleri düzenliyoruz. Her şeyden önce hastalara  sağlık açısından  hemşirelik ve hekim desteği ön planda veriliyor.  Hastaların çoğunun  birçok kronik hastalıkları mevcut.5 ya da 6  hastalığı olan misafirlerimiz var. Hastalarımızın tüm medikal desteğini burada sağlayabiliyoruz.Revirimiz , acil yardım ünitemiz, defibilatör, monitör ve çeşitli oksijen sistemleri ile hastalarımıza tamamen palyatif destek sağlamaktayız.Yaşlıların tüm kişisel bakımı ile giyimi,yemesi,içmesi ve yıkanmasına kadar özenle seçtiğimiz yaşlı bakım mezunu personellerimiz ilgileniyor.


Yaşlı misafirimizin günlük vital takipleri ilaç takibi hemşirelerimiz tarafından sağlanırken günde 2 kez tam muayeneleri doktorlarımız Dr.İbrahim Büyükkömürcü ve Dr.Gıyasettin Fidan tarafından sağlanmaktadır.Huzurevi olarak adlandırılan normal bakım yaşlısı servisi ile paliyatif yatalak yaşlılar için özel bakım yaşlısı servisini katlarla ayırdık böylece her yaşlı kendine yakın veya aynı durumda olan yaşlılarla vakit geçiriyor.
 

KENDİ ANNE VE BABAMIZ GİBİ DAVRANIYORUZ

Gaziantep’in ilk özel yaşlı bakım ve huzurevi olduğunu da belirten Kurum Müdürü Psikolog Zeliha Öğretmen ‘’Gaziantep’te ilk özel huzurevi burası. Başka bir yer bulunmamaktadır. Yaşlılarımız bizim en değerli varlıklarımız onların tüm ihtiyaçlarını tüm desteklerini mutlaka sağlamamız gerekiyor. Burada kendi annemiz, kendi babamız gibi kucaklayarak, güzel bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyoruz.

 

KALİTELİ BİR YAŞAM SÜRDÜRMELERİNE YARDIMCI OLUYORUZ

Özel Yaşam Ve Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi  Müdürü Psikolog Zeliha Öğretmen, yaşlıların kaliteli yaşam sürmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek ‘’ İstanbul Acıbadem Üniversitesi’nden mezun olduktan  sonra   Kurum Hekimimiz İbrahim Büyükkömürcü ile birlikte bu işe atıldık. Gaziantep'te Huzurevi yaşlı bakım merkezinin büyük eksiklik olduğunu düşündük. Aynı zamanda 2 ay önce açıldık. 2 ayda kapasitemizin yarısını tamamladık. Buraya gelen yaşlılarımızın aslında en büyük hastalığı yaşlılık değil, yalnızlık. Biz de burada onu gidermeye çalışıyoruz. Onlarla birlikte vakit geçiriyoruz . Bol bol ilgi ve şefkat gösteriyoruz. Bunların yansıra  hastalarımızın tıbbi bakımları da doktorlarımız ve hemşirelerimiz tarafından sağlanıyor. Bu şekilde hem fiziksel hem ruhsal onları destekleme amaçlı kaliteli bir yaşam sürdürmelerine yardımcı oluyoruz şeklinde açıklamalarda bulundu.