Gaziantep Şehir Hastanesi neden bitmiyor..?

Yapımı uzun süredir devam etmesine rağmen tamamlanamayan Gaziantep Şehir Hastanesi Projesinde, projeyi sürdüren konsorsiyum firmalar arasında yaşanan anlaşmazlık olduğu iddia edildi.'

SAĞLIK 1.12.2020 13:18:16 0
Gaziantep Şehir Hastanesi neden bitmiyor..?

Yapımı yılan hikâyesine dönen Gaziantep Şehir Hastanesi Projesinde sorunun ihaleyi kazanan firmada olduğu iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Milletvekilleri ile Sağlık Bakanı Dr. Fahrettrin Koca ile yapılan görüşmede konunun masaya yatırıldığı ve sorunun çözümü için yoğun mücadele verildiği öne sürüldü.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR!

 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Gaziantep Milletvekilleriyle yaptığı görüşmede Şehir Hastanesi projesini masaya yatırdı. Şehir Hastanesi Projesinin şu ana kadar tamamlanamamasında sorunun işi sürdüren firmada olduğunu kaydeden Bakan Koca, 3’lü konsorsiyumlu firmanın ortaklar arasında sorun yaşadığını anlattı. Sorunun çözümü için bakanlık olarak girişimlerin sürdürüldüğünü anlattığı öne sürülen Bakan Koca, projenin bir an önce tamamlanması için yoğun mücadelenin verildiğine dikkat çekti.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI PROJEYİ ÖNEMSİYOR

 

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, 2017 yılından bu yana hizmete açtığı şehir hastanelerinin ardından yenilerini tamamlayarak, hizmete almak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tarihi ve kültürel mirasıyla öne çıkan Gaziantep’in aldığı göç nedeniyle her geçen gün artan sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilmek için modern, yüksek kalitede sağlık hizmeti verecek sağlık yatırımları planlandı. Bunlardan biri de şehir hastanesi.

 

GAZİANTEP SAĞLIK ALT YAPISINDA OLDUKÇA ÖNEMLİ

 

Tamamlandığında Gaziantep Şehir Hastanesi, sadece kente değil, bölgeye de sağlık hizmetleri alanında sınıf atlatacak. Şehir hastanesinin yatak kapasitesi 1.875. Genel Hastane’de 703 yatak, Onkoloji Hastanesi’nde 197 yatak, KVC Hastanesi’nde 204 yatak, Kadın Doğum Çocuk Hastanesi’nde 459 yatak, Fizik Tedavi Rehalibitasyon (FTR) Hastanesi’nde 150 yatak, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) Hastanesi’nde 100 yatak yer alacak, Psikiyatri için 48 yatak, yanık tedavi merkezi için 14 yatak ayrıldı. Tek kişilik oda sayısı 872, çift kişilik oda sayısı 363. Son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak şehir hastanesi 62 ameliyathanesi, 60’ı yeni doğan, 277 yataklı yoğun bakım ünitesi, 475 polikliniği ile hizmet verecek. Diyaliz merkezinde 30 yatak planlaması yapıldı.(memohaber)